Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

УНИЦЕФ: Едно от всеки три българчета се чувства в опасност

Всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или 47% от децата, е преживяло някаква форма на насилие. Това показва проучване на УНИЦЕФ-България сред над 2 хиляди деца и младежи на възраст от 13 до 25 години, проведено през 2019 - 2020 година.

Според проучването, 13% от българските деца са преминали и през трите форми на насилие - физическо, психическо и сексуално. Едно от всеки три деца в България се чувства в опасност у дома, в училище или в общността. 

Възрастни, които преди време са били обект на насилие, са по-склонни в настоящия си живот също да прилагат такова към своите деца, потвърждава проучването.


Още от категорията

Още 12 души уличени в полицейско насилие над протестиращи

МВР установи още 12 служители, виновни за полицейското насилие над протестиращи зад колоните на Министерския съвет през миналото лято, съобщи за Нова тв главният секретар на ведомството Петър Тодоров. Той увери, че спрямо тях вече са започнали проверки и..

публикувано на 09.10.21 в 12:48

Нова програма ще финансира училищата в ситуация на пандемия

21% от учениците са присъствали сравнително рядко в онлайн часовете в училище, а 44% от учителите смятат, че нямат необходимите умения и ресурси за подкрепа на тези ученици. Това показват данните от анализа на Институт за изследвания в образованието за..

публикувано на 09.10.21 в 12:05

Виртуални птици летят в столичното метро

Българското дружество за защита на птиците ще отбележи днешния Световен ден на мигриращите птици чрез видеоинсталация в столичното метро. Екраните в подземната железница ще излъчват полета на египетския лешояд, червеногушата гъска и малкия креслив орел..

публикувано на 09.10.21 в 10:40