Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ печелят във Великобритания и Германия

Вече има първи резултати от гласуването във Великобритания и те показват убедителна победа в 135-те изборни секции на партията „Има такъв народ“. Според кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов, партията на Слави Трифонов печели 49,76% от вота. Втора на острова е „Демократична България“ с 21,12% , а трета „Възраждане“ с 7,76% от гласовете, изпреварвайки ГЕРБ-СДС.

Активност на вота сходна с изборите през април отчитат и българите в Германия на 11 юли. Отново най-много бюлетини от гласувалите 33 500 българи са подадени за „Има такъв народ“ и „Демократична България“, съобщава от Федералната република Капка Тодорова. Но на втория вот двете политически сили са разменили местата си и "Има такъв народ" е водеща.

Още от категорията

Изборен ден в Торонто, Канада

Започна изборният ден в САЩ и Канада

Започна изборният ден във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент за българските граждани в САЩ и Канада, а преди малко той приключи за сънародниците ни в Австралия. В 14:00 часа българско време отвориха избирателните секции по Източното..

публикувано на 21.11.21 в 15:06
Изборна секция в Турция

Ниска избирателна активност на българските граждани в Турция

При ниска активност протича вотът на сънародниците ни в съседна Турция за втория тур на президентските избори – в пълен контраст с първия тур на президентския вот, предаде пратеничката на БНР Тоня Димитрова. В повечето от 126-те секции в страната..

публикувано на 21.11.21 в 14:57
Българското посолство в Лондон

В Европа гласуването на българите започна, в Нова Зеландия – приключи

Българските граждани в Европа вече упражняват правото си на глас във втория тур на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни. В 9:00 часа българско време започна изборният ден във Великобритания, Ирландия и Исландия . Най-голям..

публикувано на 21.11.21 в 10:40
Подкасти от БНР