Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 октомври 2022 г.

Снимка: pixabay

В днешното издание на "България днес" ще поговорим за единението и подкрепата между българи и арменци. В Регионалния исторически музей – София преди дни беше открита изложбата "Памет", посветена на 100 години от приемането на арменските бежанци от българската държава. Инициативата е под патронажа на извънредния и пълномощен посланик на Република Армения в Република България Н. Пр. Армен Едигарян, който ще изрази впечатленията си от развитието на външнополитическите отношения между държавите ни през последните 30 години.

Светът е като прозорец: всеки идва да надникне и отминава, гласи арменска поговорка. Ние ще надникнем в света на Васил Василев-Зуека и предстоящата му авторска изложба в Чикаго, САЩ. Градът на ветровете е въвлечен и в историята на сборника с текстове на българи от целия свят "Шарената сол на планетата“, който беше представен преди дни в София. Рамката на "България днес" по традиция са по-важните новини от деня, с които започваме и специалния ни музикален поздрав за финал, който сме сигурни, че ще ви върне "у дома".

02.50 – Новини от България

09.50 – Прогноза за времето

15.05 – 30 години от установяването на дипломатически отношения между Армения и България

24.50 – "Моят свят" – изложба на Васил Василев-Зуека ще бъде показана на 12 и 13 октомври в Чикаго

31.00 – Излезе от печат седмият сборник "Шарената сол на планетата" с разкази и стихотворения на българи от шест континента

47.15 – Информационни дни за трудовите права на българите в Кипър

48.35 – Русенската опера ще партнира на световноизвестния тенор Хосе Карерас в Кувейт

51.40 – Проектът "Скритите букви" ще бъде показан в Сеул, Южна Корея, до 18 ноември

53.40 – Песен на деня

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

По публикацията работи: Анна Фуцкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00