Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 7 декември 2022 г.

В минутите на "България днес" ще чуете: 

Как децата на сънародниците ни в Бразилия се подготвят за коледните и новогодишни празници и защо бесарабските българи в далечната страна носят румънски паспорти, а мечтаят да бъдат признати за българи?  

За ситуацията в Украйна с днешна дата и има ли дискриминация срещу бесарабските българи там говори административният ръководител на прокуратурата в Одеса, бесарабският българин Сергий Костенко. Музиката в програмата е вдъхновена от концерта на Белослава на 6 декември, с който певицата с топъл глас и пленителна усмивка отпразнува 22 години на сцената. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

00:53 - Новини от България и българите по света 

08:06 - Прогноза за времето в страната и чужбина 

13:42 - Актуални данни за доходите и заетостта на българите  

22:07 - Има ли дискриминация срещу бесарабските българи в Украйна – мнение на административния ръководител на прокуратурата в Одеса, бесарабския българин Сергий Костенко.

32:15 - Българчетата в Бразилия посрещат Коледата със занимателна работилница

43:30 - Бесарабските българи в Бразилия не забравят своите корениинтервю с Мая Даскалова, преводачка от португалски на книгата „Имиграцията в Бразилия и Уругвай: бесарабски българи и гагаузи“

57:57 - Песен на деня: "Знак" на Innerglow 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 26 януари 2023 г.

На 26 януари сякаш отбелязваме настъпването на зимата в България, а в днешната ни програма ще поговорим за времето - вътре в нас. От желанието и възможностите за образование днес, през нуждата за споделяне на болката от делника до привнасянето на..

публикувано на 26.01.23 в 19:00

България днес – 25 януари 2023 г.

На празника на БНР – 25 януари, в „България днес“ говорим за ролята и значението на обществената медия за страната и нейния образ по света. Срещаме ви с номинираните колеги от Радио България за годишните награди „Сирак Скитник“ и ви припомняме знакови..

публикувано на 25.01.23 в 19:00

Радио България е в началото на професионалния път на журналиста Румен Стоичков

30 години в служба на слушателите. Така лаконично можем да опишем професионалния живот на журналиста Румен Стоичков. От 1988 година, когато за първи път прекрачва прага на Старата къща, той не изневерява нито за миг на БНР, макар да получава не една..

публикувано на 25.01.23 в 05:45