Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 8 декември 2022 г.

В „България днес“ говорим за политическата нестабилност като прът в колелата на България по пътя към еврото. На празника на българските студенти ще ви срещнем с един от тях, дошъл от далечен Азербайджан. Ще отскочим до Банско, за да разберем колко студенти ще посетят курорта за празника си, и ще „бичим айляк“, разхождайки се из улиците на Пловдив. Водещ на броя е Елена Каркаланова.

00:50 - Новини

07:41 - Прогноза за времето у нас и по света

12:45 - Политическата нестабилност в България нажежава и темата за присъединяването ни към еврозоната

28:33 - Студентите в България празнуват, а ние ви срещаме с един от тях. „Следването в България е успешна страница в живота ми“, казва Амир Ализада от Азербайджан 

41:08 - Пловдив – любима дестинация за студентския празник, но не само... Разходка в града с древна история и хубави хора

57:30 - Песен на деня: „Синьо“, изп. Милица Гладнишка

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 6 февруари 2023 г.

Разстоянията и близостта се оказват разтегливи и нееднозначни понятия в днешния свят. Доказаха го събитията от последните дни, за които ще говорим в днешното издание на "България днес". Колко трудно се минава границата между страната ни и Република..

публикувано на 06.02.23 в 19:00

България днес – 3 февруари 2023 г.

На 3 февруари ви запознаваме с най-важното от България с днешна дата, правим преглед на събитията с балкански адрес, разказваме за имената на българите и традицията в именуването, срещаме ви с една успяла българка в САЩ и ви правим съпричастни с..

публикувано на 03.02.23 в 19:00

България днес – 2 февруари 2023 г.

На Сретение Господне ви водим в едно „украинско кътче“ в центъра на българската столица, разказваме ви за живота в монтанското село Благово, както и за бъдещето на железопътната магистрала между София и Белград, запознаваме ви и с по-важните новини от..

публикувано на 02.02.23 в 19:00