Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 27 януари 2023 г.

Днес се навършват 78 години от спасяването на малцината оцелели в концентрационния лагер Аушвиц (Освиенцим-Биркенау) в Полша, който се превръща в символ на нацисткия геноцид. "Когато видиш ужаса на войната, разбираш, че човек е способен и на много жестоки деяния. Затова трябва да възпитаваме следващите поколения в човечност“ – казва за Радио България адвокат Рене Шашуа Хасон, а ние ще пробудим паметта. Поне за малко. След това ще преминем в хроника през събитията на Балканите от седмицата и ще поговорим за емигрантството- тук и сега.

Всичко това и още чуйте в предаването „България днес“ с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

1.49 – Новини от България.

10.12 – Прогноза за времето у нас и по света

16.04 – Отбелязваме международния ден в памет на жертвите на Холокоста

24.20 – По съседски - обзор на по-важните новини и събития с балкански адрес от седмицата

32.00 – Първата испанско-българска продукция "Васил", с Иван Бърнев в главната роля, тръгва по кината в България – филм по действителен случай с елементи на съвремие, стереотипи и едно почти приятелство

42.30 – Вчера ви разказахме за премиерната постановка "Анна Каренина" на хърватския хореограф Лео Муич в Софийската опера и балет. Днес във фокуса е самата Анна Каренина - примабалерината Марта Петкова

51.20 – "Приказният свят на Любен Зидаров" може да разгледате до края на март в Националната галерия "Квадрат 500"

52.55 – Разказ на Здравка Евтимова с престижно отличие в САЩ

54.09 – "Песен на деня" – ще чуете "Петрунка" от новия проект на Нина Николина "JAZZ & TRADITIONS VOL.2"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 23 март 2023 г.

Пролетта вече е при нас. С нея и трепетното очакване на новия живот и светлото бъдеще. Дали то ще настъпи след 2 април и поредните парламентарни избори в България, предстои да разберем. А дотогава всичко важно за подготовката на вота на българите зад..

публикувано на 23.03.23 в 19:00

България днес – 22 март 2023 г.

В световния ден на водата, определен за такъв, за да ни напомня колко е важно да щадим водните ресурси, да ги опазваме от замърсяване и разхищение, говорим за питейната вода в България –  дали тя е просто даденост или се отнасяме към нея с грижа и..

публикувано на 22.03.23 в 19:00

България днес – 21 март 2023 г.

Първият ден от пролетта отприщва желанието ни за пътешествия, красиви места и мигове… От Летище Варна се похвалиха за близо 60% ръст на пътуващите до морската ни столица от началото на годината. Кои ще са новите дестинации за преки полети..

публикувано на 21.03.23 в 19:00