Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 6 февруари 2023 г.

Разстоянията и близостта се оказват разтегливи и нееднозначни понятия в днешния свят. Доказаха го събитията от последните дни, за които ще говорим в днешното издание на "България днес". Колко трудно се минава границата между страната ни и Република Северна Македония и еднопосочен ли е пътят по нея? В очакване на новите избори в България, се питаме – "Ще има ли различни резултати?". Обезлюдяването и застаряването на населението са в основата на българския проект, с които ще участваме това лято на Венецианското архитектурно биенале. Финалната рамка ще поставим с музика и въпроса "Как да те намеря". Всичко това и още ви очаква в 60-те минути с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

02.10 - Новини от България.

10.10 - Прогноза за времето у нас и по света

15.05 - Днес в специално интервю на колегата ни от „Турска редакция“ на Радио България Севда Дюкянджи посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок изрази благодарност и признателност към България за помощта, която оказва след разрушителното земетресение в южната ни съседка

24.10 – Българската дипломация все по-трудно се доверява на Скопие – как честването на годишнината от рождението на Гоце Делчев, противно на очакванията, направи още по-трудно преминаването на близката ни граница с Република Северна Македония. Буквално и преносно! Часове чакане на опашки, задържани българи и изпратени генератори в "помощ" на съседката ни. Докъде ще доведе всичко това?

32.25 - Нови предсрочни избори у нас на фона на изключително ниско доверие към партиите и техните лидери – коментар на политолози, анализатори и граждани за политическата ситуация у нас, два месеца преди поредния парламентарен вот

47.15 - България ще има свой павилион на Венецианското архитектурно биенале това лято – проектът, с който страната ни ще участва на международния форум е "Образованието е придвижването от тъмнина към светлина". Йоан Колев разговаря с архитект Божидара Вълкова, част от екипа, който стои зад него.

56.35 – "Песен на деня" – Ще чуете най-новата авторска песен на Кристиан Грънчаров, известен с псевдонима си Kris Gran "Как да те намеря"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 24 март 2023 г.

След покачването на температурите в България и настъпването на петък, съвсем естествено, настроението ни стана по-лежерно и приятно. Такава ще бъде и „България днес“. Ще започнем с малко политика, ще се насладим на среща с един от обичаните радио гласове..

публикувано на 24.03.23 в 19:00

България днес – 23 март 2023 г.

Пролетта вече е при нас. С нея и трепетното очакване на новия живот и светлото бъдеще. Дали то ще настъпи след 2 април и поредните парламентарни избори в България, предстои да разберем. А дотогава всичко важно за подготовката на вота на българите зад..

публикувано на 23.03.23 в 19:00

България днес – 22 март 2023 г.

В световния ден на водата, определен за такъв, за да ни напомня колко е важно да щадим водните ресурси, да ги опазваме от замърсяване и разхищение, говорим за питейната вода в България –  дали тя е просто даденост или се отнасяме към нея с грижа и..

публикувано на 22.03.23 в 19:00