Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 6 февруари 2023 г.

Разстоянията и близостта се оказват разтегливи и нееднозначни понятия в днешния свят. Доказаха го събитията от последните дни, за които ще говорим в днешното издание на "България днес". Колко трудно се минава границата между страната ни и Република Северна Македония и еднопосочен ли е пътят по нея? В очакване на новите избори в България, се питаме – "Ще има ли различни резултати?". Обезлюдяването и застаряването на населението са в основата на българския проект, с които ще участваме това лято на Венецианското архитектурно биенале. Финалната рамка ще поставим с музика и въпроса "Как да те намеря". Всичко това и още ви очаква в 60-те минути с водещ Весела Кръстева! Приятно слушане!

02.10 - Новини от България.

10.10 - Прогноза за времето у нас и по света

15.05 - Днес в специално интервю на колегата ни от „Турска редакция“ на Радио България Севда Дюкянджи посланикът на Турция у нас Айлин Секизкьок изрази благодарност и признателност към България за помощта, която оказва след разрушителното земетресение в южната ни съседка

24.10 – Българската дипломация все по-трудно се доверява на Скопие – как честването на годишнината от рождението на Гоце Делчев, противно на очакванията, направи още по-трудно преминаването на близката ни граница с Република Северна Македония. Буквално и преносно! Часове чакане на опашки, задържани българи и изпратени генератори в "помощ" на съседката ни. Докъде ще доведе всичко това?

32.25 - Нови предсрочни избори у нас на фона на изключително ниско доверие към партиите и техните лидери – коментар на политолози, анализатори и граждани за политическата ситуация у нас, два месеца преди поредния парламентарен вот

47.15 - България ще има свой павилион на Венецианското архитектурно биенале това лято – проектът, с който страната ни ще участва на международния форум е "Образованието е придвижването от тъмнина към светлина". Йоан Колев разговаря с архитект Божидара Вълкова, част от екипа, който стои зад него.

56.35 – "Песен на деня" – Ще чуете най-новата авторска песен на Кристиан Грънчаров, известен с псевдонима си Kris Gran "Как да те намеря"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 4 април 2024 г.

В „България днес“ на 4 април ще ви разкажем за паметника на Кирил и Методий в Малага, първия български паметник в Испания, който ще бъде открит на 5 април, в навечерието на Успението на Св. Методий...

публикувано на 04.04.24 в 19:00

България днес – 3 април 2024 г.

В „България днес“ на 3 април отбелязваме 165 години от първата учебна година в Болградската гимназия „Георги Сава Раковски“. Как се преподават и учат знания във време на война и как България..

публикувано на 03.04.24 в 19:00

България днес - 2 април 2024 г.

В „България днес“ на 2 април отскачаме до Съединените американски щати, където българското училище „Зора“ в Ричмънд, Вирджиния навърши 10 години от създаването си. Разговаряме с неговите основателки София и Ирина Кушлеви. Срещаме ви и с Елена..

публикувано на 02.04.24 в 19:00