Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 3 март 2023 г.

Честит Национален празник, уважаеми сънародници! На днешния 3 март отбелязваме 145 години от Освобождението на страната ни от османска власт и подписване на Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя. В специалното празнично издание на предаването „България днес“ ще говорим за уроците на историята, за разликата между освобождение и свобода, лична и национална, за европейските ценности и принадлежност, към които днес родината ни се придържа. Защото паметта и корена са стожера на здравото бъдеще. Водещ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

4.04 – Дарина Григорова за дискусията, относно коя трябва да бъде датата на Националния празник на България

8.22 – „Светът не е длъжен да знае за 3 март, ние трябва да помним датата“ - тези думи на проф. Андрей Пантев казани пред Десислава Семковска отекват в съкровищницата от смисъл и българщина на нашия сайт. Днес ще ги припомним!

16.25 – Специален гост в студиото на Радио България е журналистът Даниел Ненчев. През разговор за книгата му „Идеи без граници“ с 30 от най-добрите му интервюта с български артисти със световен успех и признание, ще поговорим за свободата от тоталитарния режим, идентичността в глобалния свят и за избора днес, наречен България

49.50 – Един млад музикант застава зад видео поредицата „Букварь“, която ни предлага нов поглед към миналото и поуките от него. Репортаж на Йоан Колев

59.24 – Българите в Англия ще отбележат Националния празник на България на 4 март с благотворителен Северняшки събор. Разказваме историята на Асоциация „България“, организатор на събитието

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00