Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Галъп: 0,4% разлика между първото и второто място на изборите

Снимка: Галъп интернешънъл

Победителят в изборите ще се реши тепърва с гласовете на вземащите решение в последния момент.  Ако предсрочните парламентарни избори бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: "Продължаваме промяната"-"Демократична България" и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа съответно с 26,9% и 26,5%. Това показва проучване, проведено от „Галъп интернешънъл болкан“ за Българското национално радио, показващо декларативните нагласи към края на кампанията. Изследването е проведено между 18 и 26 март 2023 г. сред 1004 души по метода „лице в лице“. Според резултатите от допитването ДПС и „Възраждане“ биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. Да прескочат 4-процентната бариера ще се борят „Български възход“ с 3,5% и „Левицата“ с 3,3%. „Има такъв народ“ е с 3%.

40,1% са казали, че със сигурност ще гласуват – нива, близки до декларативната активност преди изборите през октомври 2022 г. 4,1% от заявяващите, че ще гласуват, твърдят, че биха предпочели „Не подкрепям никого“.

Още от категорията

Атанас Атанасов

Управляващото мнозинство иска обединяване на разузнавателните служби

"Имаме готов Закон за създаване на единна разузнавателна служба, която ще обедини Държавна агенция разузнаване и Военното разузнаване", заявяви пред в-к „24 часа“ Атанас Атанасов, председател на парламентарната комисия за специалните служби. „Малка..

публикувано на 11.09.23 в 11:13

Министърът на външните работи на Хърватия Гордан Гърлич Радман идва в България

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан Гърлич Радман идва на официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Това е първото официално посещение в България на..

публикувано на 11.09.23 в 05:15

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се споразумяха за законодателната си програма

Основният фокус на настоящата пленарна сесия ще бъдат 13 законопроекта, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, Шенген и Еврозоната, съобщи съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков. По думите му, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са постигнали..

публикувано на 08.09.23 в 11:51