Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 април 2023 г.

В третия ден след парламентарните избори фокусираме вниманието си върху посланието, което отправиха гласувалите с "не подкрепям никого", както и онези българи, които предпочетоха да не упражнят правото си на вот. След това ще ви разкажем за един филм, който ни прави съпричастни на историята на американец с руски произход, който нарича себе си българофил. Кой е Александър Еплер и защо режисьорът Богдан Дарев от Сиатъл ни показва неговата история във филма "Кавал Парк"? – отговора ще откриете във втората част на предаването, когато ни гостуват Богдан Дарев и Калин Крумов, председател на българската културно-образователна асоциация "Пчела" от Лос Анджелис. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:40 - Новини 

07:30 - Прогноза за времето 

12:37 - Викът на „нямото мнозинство“ на България 

19:17 - Кой е американецът Александър Еплер, как България преобръща живота му и защо неговата история трябва да бъде видяна от всеки един българин, независимо в коя точка на света се намира? – отговор дават гостите ни днес: режисьорът Богдан Дарев от Сиатъл и Калин Крумов, председател на българската културно-образователна асоциация "Пчела" от Лос Анджелис. 


64:50 - Песен на деня

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на Радио България.

Снимка: личен архив

БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 11 април 2024 г.

В „България днес“ на 11 април отбелязваме 60-та годишнина от първия български граждански презокеански полет, разговаряме с художничката и авторка на плакати Радослава Боор за плакатната изложба, посветена на правата на жените, която тя представя..

публикувано на 11.04.24 в 19:00

България днес – 10 април 2024 г.

В „България днес“ на 10 април ви разказваме за Рамазан Байрам – мюсюлманският празник с послание, срещаме ви с Елена Ганева-Роблес, преподавател на български и британски деца в Лондон. Разбираме и защо едно българско семейство загърби бизнеса си у..

публикувано на 10.04.24 в 19:00

България днес – 9 април 2024 г.

"Единство в многообразието"- мотото на Европейския съюз се превръща в свързващата нишка на историите, които сме ви подготвили в "България днес" на 9 април. От обичаите и традициите на мюсюлманите в страната ни в навечерието на Рамазан байрам, през..

публикувано на 09.04.24 в 19:00