Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 18 aприл 2023 г.

На Светъл вторник в предаването „България днес“ ще говорим за подадената ръка и паметта, която е нашето времеубежище. Ще ви разкажем за поредната инициатива в подкрепа на украинските деца в България и как родолюбива кауза на Манол Пейков прави опит да спаси родната къща на Димитър Талев в Прилеп, Република Северна Македония. Ще чуете и разговора на колегата ни от турска редакция на Радио България Шевкие Чакър с Борис Динев за концерта-спектакъл по повод 100-годишнината от рождението на неговия баща Димитър Динев и 60 години от създаването на Народния хор, носещ името му. Водещ на днешните „светли“ минути, отредени на „България днес“, е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.05 - Новини от България

6.40 - Прогноза за времето у нас и по света

13.30 -  Летни уроци по български език ще подпомагат интеграцията на украински деца у нас - Йоан Колев разговаря с координатора в Украинския образователен център в София Елена Волкова за проекта „Обичта говори български“

24.45 - Манол Пейков и българолюбивата кауза в Прилеп – запазването на дома на Димитър Талев

35.10 - Добрич отдава почит на една от най-емблематичните личности на българското Възраждане – Райна Княгиня на 19 април

44.15 - Борис Динев в специално интервю за Радио България за своя път в музиката и за отбелязването на 100 години от рождението на неговия баща композитора и диригента Димитър Динев и 60 години от създаването на народния хор, носещ името му

61.20 - „Песен на деня“ – " Мома съм, мъри, ‘аресал " част от първия албум "Първа емисия" на Михаил Йосифов и неговия нов музикален проект "Новините в джаза"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00