Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 6 юни 2023 г.

6 юни е международен ден на целувката и в България станахме свидетели на политическа целувка между две противоположности – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, в резултат на която имаме за първи път в историята си редовно правителство с ротационен министър председател. Предстои ни да видим дали двете политически формации ще оправдаят надеждите на онези 52 % от сънародниците ни, които подкрепят предложеното правителство, според експресно социологическо проучване, проведено по поръчка на БНТ. Или точно напротив – ще бъдем свидетели на липса на политически морал и ценности, опаковани в идеята за разумен компромис в името на стабилността в страната ни. Това е "България днес". Водещ на броя е Елена Каркаланова.

01:28 - Новини от България 

11:03 - Времето у нас и по света 

18:35 - България вече има редовен кабинет, но дали това ще сложи край на политическата криза?

30:10 - "Америка – илюзии и реалност": Как българката Джулия Стоянова отива в САЩ, а американецът Доналд Макнайр се озовава в България и доколко животът им е подходящ за сценарий на стендъп комедия – Елена Цанева от Чикаго разказва специално за БНР

42:59 - Държавната библиотека в Сан Франциско вече има българска секция 

52:02 - Росица Димитрова събра в един кадър 4500 години човешка история

62:34 - Песен на деня: "Усмихни се!", изп. Вяра Панталеева


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни..

публикувано на 15.03.24 в 19:00

България днес – 14 март 2024 г.

България скърби за своя православен пастир! На 13 март на 78-годишна възраст ни напусна Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. В "България днес" припомняме за човека, със светско име Симеон Николов Димитров, и духовен..

публикувано на 14.03.24 в 19:00

България днес – 13 март 2024 г.

Ще се случи ли първата в историята ни правителствена ротация и как ще повлияе тя на обществото? Отговорите търсим в „България днес“ на 13 март. И още – българчетата от школа „Колорит“ на Майя Ананиева с поредно признание от..

публикувано на 13.03.24 в 19:00