Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 юли 2023 г.

В края на горещия 11 юли „България днес“ отново е подвластна на избора ни като граждани, като свободни личности и като българи. Окончателно ли е решена съдбата на референдума „за“ или „против“ еврото у нас и за какво още може да послужи дебатът относно провеждането на гражданско допитване, ще обобщим с материала на колегата ни Йоан Колев. Пясъкът е не само място за почивка през лятото, но и източник на удивление и красота. За 15-та поредна година Бургас доказва това. Как – ще ви разкажем в „България днес“. Къде е най-приятно да се „скриеш“ от горещия градски асфалт и аромата на тълпите в столицата ни, разказва Миглена Иванова. Ще ви разкажем и за добрия пример в XXI век – село Дреновец в област Видин. За финал ще чуете новия дует на Братя Аргирови и Тони Димитрова „Името ти е жена“. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.42 - Новини от България 

9.58 - Прогноза за времето у нас и по света

17.25 - Съдбата на референдума за еврото остава неясна

28.35 - България в снимки: През лятото всички пътища водят към Бургас, много от тях и към Фестивала на пясъчните скулптури. До септември ще може да се разходите из своите любими герои от комикси и филми

35.48 - Борисовата градина – каква е историята на любимото място за отмора на софиянци

43.35 - Село Дреновец връща вярата, че Северозападът може да бъде добро място за живеене

54.45 - „Песен на деня“ – Братя Аргирови и Тони Димитрова с нова песен „Името ти е жена“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00