Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 11 юли 2023 г.

В края на горещия 11 юли „България днес“ отново е подвластна на избора ни като граждани, като свободни личности и като българи. Окончателно ли е решена съдбата на референдума „за“ или „против“ еврото у нас и за какво още може да послужи дебатът относно провеждането на гражданско допитване, ще обобщим с материала на колегата ни Йоан Колев. Пясъкът е не само място за почивка през лятото, но и източник на удивление и красота. За 15-та поредна година Бургас доказва това. Как – ще ви разкажем в „България днес“. Къде е най-приятно да се „скриеш“ от горещия градски асфалт и аромата на тълпите в столицата ни, разказва Миглена Иванова. Ще ви разкажем и за добрия пример в XXI век – село Дреновец в област Видин. За финал ще чуете новия дует на Братя Аргирови и Тони Димитрова „Името ти е жена“. Водещ на днешното предаване е Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.42 - Новини от България 

9.58 - Прогноза за времето у нас и по света

17.25 - Съдбата на референдума за еврото остава неясна

28.35 - България в снимки: През лятото всички пътища водят към Бургас, много от тях и към Фестивала на пясъчните скулптури. До септември ще може да се разходите из своите любими герои от комикси и филми

35.48 - Борисовата градина – каква е историята на любимото място за отмора на софиянци

43.35 - Село Дреновец връща вярата, че Северозападът може да бъде добро място за живеене

54.45 - „Песен на деня“ – Братя Аргирови и Тони Димитрова с нова песен „Името ти е жена“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00