Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 20 юли 2023 г.

Какво е общото между българите в Аржентина и в Албания, кои са най-големите им проблеми, свързани с поддържането на българското самосъзнание и как държавата ни може да съдейства за решаването им – за всичко това, но също и за нуждата от синхронизиране на българското законодателството, третиращо сънародниците ни зад граница в „България днес“ говори Райна Манджукова, директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 

01:20 - Новини 

09:30 - Прогноза за времето в България и по света 

15:50 - Гост в студиото: Райна Манджукова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина към МВнР 

Снимка: БНР

  • За историческото посещение при българите в Аржентина 
  • За българския език, връзката с корените и проблемите пред диаспората ни в южноамериканската държава 
  • Какво е общото между българите в Аржентина и Албания? 
  • Доколко войната в Украйна ще повлияе на знанието на български език сред подрастващите сънародници там? 
  • За нуждата от синхронизиране на българското законодателство, отнасящо се до българите в чужбина и свършеното в последната година от работа на ИАБЧ.

57:00 - Камелия Тодорова представя „Вечната музика“ на Sofia Summer Fest 

58:40 - Песен на деня: „Прошепнати мечти“, изп. Камелия Тодорова

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар".

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 4 Декември 2023 г.

4 декември е началото на броеница от празници, затова и с днешната ни среща в програмата на Радио България даваме тон на коледното настроение с информация и музика. Разказваме за различни любопитни събития в страната и по света, ще разберете и защо IT..

публикувано на 04.12.23 в 19:00

България днес – 1 декември 2023 г.

На 1 декември в „България днес“ говорим за Световния ден за борба със СПИН, за празника на Военномедицинската академия и за ролята на военните лекари в съвременния ни свят. По традиция правим преглед на събитията с балкански адрес от изминалата..

публикувано на 01.12.23 в 19:00

България днес – 30 ноември 2023 г.

В последния ден от месец ноември за тази година ще тръгнем по следите на „бягащия човек“. Бягащ от войната, терора, политическите репресии и дори от себе си. Днес е и голям ден- Андреевден, и ще се спрем на българските народни вярвания и традиции,..

публикувано на 30.11.23 в 19:00