Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 5 септември 2023 г.

България днес отново се сблъска с природната стихия. Проливни дъждове наводниха хотели по морето, туристи останаха блокирани, в Царево обявиха бедствено положение, а в Лозенец огромната водна маса повлече автомобили към морето. На този фон, ви разказваме за емоционалната връзка между доброволците и пострадалите при бедствия. Срещаме ви и с една американка, която говори прекрасен български и която си спомня за България и престоя си у нас преди повече от 20 години. Представяме ви и възможностите за обучение в българското училище „Васил Левски“ в Саутхемптън. Водещ е Красимир Мартинов.

01:30 - Новини

08:00 - Времето

14:20 - За емоционалната връзка между доброволци и пострадали при бедствието в Карловско преди година

29:13 - Как българското училище „Васил Левски“ в Саутхемптън се готви да посрещне новата учебна година

38:33 - Една американка говори за България на чист български

51:10 - Да съчетаеш 3 в 1 – морски плаж, планина и селски туризъм – мисия възможна

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 7

В седмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов гостуваме на българите в Албания, за да узнаем повече за Голо бърдо и неговите хора. От учители и кметове научаваме и как българите в Гора пазят езика и културурата си, а също - с какви..

публикувано на 04.07.24 в 12:00

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00