Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 18 Септември 2023 г.

Полъхът на вярата, надеждата, любовта и мъдростта ще се усеща и през днешния 18 септември в „България днес“. Започваме новата работна седмица с разговор-продължение за нашата столица – „и тъмна, и прашна, и мръсна, и страшна, …- моя, любов и тревога“, както пее самата Богдана Карадочева. Фотографът Иван Шишиев, автор на проекта „Етюд-и-те на София“ говори специално пред Радио България за хубавите и тъмни лица на града. На 19 септември в България за пета поредна година ще се проведе международната инициатива “Тук-Там Кошер“, която проследява най-вълнуващото от новите технологии, стартъп света и креативната индустрия. Участие в нея ще вземе и Явор Христов, с който ни среща Диана Цанкова. Бъдете част от „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.24 - Новини от България

11.15 - Прогноза за времето у нас и по света

17.19 - Фотографът Иван Шишиев в разговор с Йоан Колев за новия си фото албум „Етюд-и-те на София: 24 часа в града“, за столицата ни вчера, днес и в надеждите ни за бъдещето и защо именно времето се оказва най-трудно уловимият детайл в една снимка

38.48 - Явор Христов, който създава 3D принтирани конструкторни играчки с помощта на модерна технология – Диана Цанкова ни разказва историята на едно младо момче, което преди пет години мечтаеше да създаде соларен самолет, а днес чрез своя проект Brick3D кара детското въображение да полети

55.24 - „Песен на деня“ – певицата София издаде нова песен озаглавена "Съдбовно", посветена и подарена на човека до нея


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 7

В седмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов гостуваме на българите в Албания, за да узнаем повече за Голо бърдо и неговите хора. От учители и кметове научаваме и как българите в Гора пазят езика и културурата си, а също - с какви..

публикувано на 04.07.24 в 12:00

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00