Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България днес – 21 Септември 2023 г.

Подвластно на мира и българското е днешното издание на предаването „България днес“. В него ще поговорим за изкуството като проводник на спасителни за природата и нас идеи. Ще се върнем назад в годините, за се разберем истинския смисъл и значение зад българската независимост и ще ви поканим на две важни събития, които са част от светлото лице на нашата родина. Водещ на днешната „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

01:15 - Новини от България

10:10 - Прогноза за времето у нас и по света

14:45 - На днешния 21 септември- Международен ден на мира, ви срещаме с младата визуална артистка Vivia Niki, която създаде най-голямата пясъчна рисунка в света (Гълъб върху пясъка с разперени криле) върху плажната ивица на българското Черноморие 

24:25 - По съседски – обзор на всичко по-важно от Балканите 

34:10 - В навечерието на Деня на независимостта на България говорим за раждането на третото българско царство и предпоставките за него в началото на XX век

50:45 - Български филми завладяват сърцето на Вечния град - специално за Радио България директорът на Български културен институт в Рим Жана Яковлева разказва за предстоящия 16-ти Фестивал на българското кино в Италия 

63:25 - „Песен на деня“ – Отбелязваме с музика предстоящото първо издание на българския фестивал на шевицата "Канатица" във Ванкувър, Канада. Ще чуете песента "Слънце грее" от албума "Канатица" на Иван Шопов и квартет "Авигея" 

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 28 ноември 2023 г.

В програмата на 28 ноември Радио България отива при сънародниците ни в Норвегия и Германия, съобщаваме за предстоящи събития за общностите ни по света и политаме с вятъра, напук на ледената прегръдка, сковала страната ни. Водещ на броя..

публикувано на 28.11.23 в 19:00

България днес – 27 ноември 2023 г.

Зимата нахлу в страната ни екстремно със силен вятър и обилни снеговалежи, които причиниха огромни щети и бедствено положение в много райони. В "България днес" описваме картината у нас, но не само от метеорологична гледна точка - ще чуете как..

публикувано на 27.11.23 в 19:00

България днес – 24 ноември 2023 г.

Петък е!- както пее и група „Диана Експрес“. За някой „Черен“, за други мързелив, а за нас ще бъде международен. Ще ви запознаем с безспорно интересните български събития в Европа и ще ви разкажем как Дойче Веле постави на фокус българския..

публикувано на 24.11.23 в 19:00