Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната му гражданка - тракийската народна певица Стайка Гьокова. Ще чуете как българчетата в Прага отбелязаха днешния Европейски ден на езиците и други вести от и за сънародниците ни зад граница. Ще прекосим родината по диагонал, за да стигнем до Берковица и да ви разкажемкога и защо патриархът на българската литература е живял там и как градът и хората са пленили сърцето му. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 
01:40 - Новини 

11:00 - Времето в България и по света 

17:00 - Политически или църковни интереси стоят зад казуса с Руската църква в София - мнения на анализатори 

26:15 - С песните на Стайка Гьокова в Деня на Карнобат 

33:32 - Вести от и за българите по света 

40:00 - „Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан 

52:30 - Теодосий Спасов и музикантите от неговия квинтет гостуват на българите в САЩ 

53:52 - Песен на деня: „Бучимиш“, изп. Теодосий Спасов Фолк Квинтет


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 25 юли 2024 г.

На 25 юли в „България днес“ в контекста на небивалите горещини и бушуващата в страната огнена стихия ви предлагаме две екологични теми – разговаряме с Тома Белев, бивш заместник министър на екологията и директор на..

публикувано на 25.07.24 в 19:00

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която..

публикувано на 24.07.24 в 19:00

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00