Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната му гражданка - тракийската народна певица Стайка Гьокова. Ще чуете как българчетата в Прага отбелязаха днешния Европейски ден на езиците и други вести от и за сънародниците ни зад граница. Ще прекосим родината по диагонал, за да стигнем до Берковица и да ви разкажемкога и защо патриархът на българската литература е живял там и как градът и хората са пленили сърцето му. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 
01:40 - Новини 

11:00 - Времето в България и по света 

17:00 - Политически или църковни интереси стоят зад казуса с Руската църква в София - мнения на анализатори 

26:15 - С песните на Стайка Гьокова в Деня на Карнобат 

33:32 - Вести от и за българите по света 

40:00 - „Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан 

52:30 - Теодосий Спасов и музикантите от неговия квинтет гостуват на българите в САЩ 

53:52 - Песен на деня: „Бучимиш“, изп. Теодосий Спасов Фолк Квинтет


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 13 февруари 2024 г.

В „България днес“ на 13 февруари отбелязваме Световния ден на радиото, даваме подробности за Осмия международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина. Говорим и за предизвикателствата в работата с деца от..

публикувано на 13.02.24 в 19:00

България днес – 12 февруари 2024 г.

Новата седмица за „България днес“ започва с външен поглед върху вътрешните ни ребуси. В интервю, специално за Радио България, френският посланик у нас Жоел Мейер коментира политическите, икономически и външнополитически актуални въпроси и..

публикувано на 12.02.24 в 19:00

България днес – 9 февруари 2024 г.

В " България днес " говорим от първо лице за справянето с опустошителното земетресение в Турция една година по-късно. Предлагаме ви разказ на журналиста от турската редакция на Радио България Севда Дюкянджи и нейните герои от гр. Хатай, където превес..

публикувано на 09.02.24 в 19:00