Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 26 Септември 2023 г.

В „България днес“ отделяме внимание на актуалния казус със затворената руска църква в центъра на София – ще чуете мнения на анализатори относно политическия и църковен подтекст на случилото се. В деня на Карнобат си спомняме за почетната му гражданка - тракийската народна певица Стайка Гьокова. Ще чуете как българчетата в Прага отбелязаха днешния Европейски ден на езиците и други вести от и за сънародниците ни зад граница. Ще прекосим родината по диагонал, за да стигнем до Берковица и да ви разкажемкога и защо патриархът на българската литература е живял там и как градът и хората са пленили сърцето му. Водещ на броя е Елена Каркаланова. 
01:40 - Новини 

11:00 - Времето в България и по света 

17:00 - Политически или църковни интереси стоят зад казуса с Руската църква в София - мнения на анализатори 

26:15 - С песните на Стайка Гьокова в Деня на Карнобат 

33:32 - Вести от и за българите по света 

40:00 - „Твойта кошница е пълна с алени малини“ – Иван Вазов бил пленен от красотите на Берковския Балкан 

52:30 - Теодосий Спасов и музикантите от неговия квинтет гостуват на българите в САЩ 

53:52 - Песен на деня: „Бучимиш“, изп. Теодосий Спасов Фолк Квинтет


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на  "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР - "Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 8 февруари 2024 г.

На 8 февруари в „България днес“ ще говорим за жените в медицината и ще чуете личната история на д-р Ваня Митова, която определя като свое щастие и мисия. Ще се спрем на българска култура в Европа и ще ви поканим да отбележите с жителите на село..

публикувано на 08.02.24 в 19:00

България днес – 7 февруари 2024 г.

В "България днес" на 7 февруари научаваме как, защо и с какво ще се занимава новосформираното сдружение на българите в Лайпциг. От интервю с директора на новинарската програма на Радио Румъния Дан Преда разбираме защо е важно обществените медии да..

публикувано на 07.02.24 в 19:00

България днес – 6 февруари 2024 г.

Знаете ли, че 60% от децата в България през последните години се раждат в извънбрачен съюз между родителите? Има ли значение сключването на брак с развитието и социализацията на подрастващите и как един официално сключен съюз между влюбени може..

публикувано на 06.02.24 в 19:00