Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 8 Декември 2023 г.

В деня на студентския празник в България и след излизането на притеснителните резултати на родните ученици от международното изследване PISA отново ще поговорим за родното образование и неговите силни и слаби страни в XXI век. Ще ви предложим интересни събития, които да посетите в почивните дни в столицата и ще завършим с оперно настроение и професионална гордост. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

 1.27 - Новини от България

 10.30 - Прогноза за времето у нас и по света

 16.00 - По съседски – обзор на по-важното от Балканите през седмицата

25.52 - На 8 декември студентите в България празнуват – разговор на Весела Кръстева с Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети у нас

51.18 – Базар на изкуствата и артистични ателиета в София

 52.08 - За поредна година на 9 и 10 декември НДК става домакин на Rakia and Spirits Fest в София  

 57.48 - „Песен на деня“ –Симфоничният оркестър, Смесеният хор и Детският хор на БНР представят тази вечер в зала „България“ новия компактдиск на нашата медия "Български оперни гласове". В „България днес“ ще чуете ария на Хитър Петър из първо действие от едноименната опера на Веселин Стоянов, включена в албума

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 21 февруари 2024 г.

За сбъдването на една мечта и позитивния разказ за България, който може да промени възприятието ни за нас самите, говорим в "България днес" с двама българи от Сиатъл – режисьора Богдан Дарев и музиканта Васил Денев. Те са в основата филма "Кавал..

публикувано на 21.02.24 в 19:00

България днес – 20 февруари 2024 г.

В „България днес“ говорим за българското национално малцинство в Сърбия и финансовата подкрепа, която то получи за настоящата година от държавата, превърнала се в техен втори дом. „Телефон все ни свързва Телефон ни дели“ пее Васил Найденов в своята..

публикувано на 20.02.24 в 19:00

България днес – 19 февруари 2024 г.

България се прекланя пред Апостола на свободата Васил Левски . 151 години от героичната му гибел отбелязваме вчера и днес с редица прояви у нас и по света. В специалното издание на предаването ни „България днес“ обсъждаме съвременните измерения на..

публикувано на 19.02.24 в 19:00