Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 6 февруари 2024 г.

Знаете ли, че 60% от децата в България през последните години се раждат в извънбрачен съюз между родителите? Има ли значение сключването на брак с развитието и социализацията на подрастващите и как един официално сключен съюз между влюбени може да устои на времето в завързания ни и дигитален свят? За всичко това ще говорим в „България днес“, а повод е започващата световна Седмица на брака. Предстои ни и специална среща с едно младо момиче, избягало от ужаса на войната и ужаса в Близкия изток, което днес говори с надежда и вяра, че бъдещето може да бъде по-добро. Просто трябва да отворим очи и опознаем човекът до нас, без значение откъде е и на какъв език говори. След като през последните дни най-добрият български тенисист Григор Димитров публикува множество снимки в социалните мрежи от родния си град Хасково, днес ще ви разкажем за документалната поредица "Загадки и истории в музея", която разкрива изключителното културно-историческо богатство на Хасковския край. За финал ще научите, коя е новата българска кралица, коронясана в австралийската джунгла и ще се впуснем "В ритъма" с Миглена Данова. Водещ на „България днес“ е Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.08 - Новини от България
15.19 - Прогноза за времето у нас и по света
20.50 - България е част от международната инициатива Седмица на брака от 7 до 14 февруари – За 13-та поредна страната ни е част от проявите, които се организират в 30 държави по целия свят. Подробностите ще научим от  психологът Михаела Джоргова от екипа на Асоциация "Общество и ценности", координатор на инициативата за България. Интервю на Дарина Григорова
35.31 - Специална среща със Силсила Махбуб – момичето от Афганистан, което вярва, че отношението към бежанците от Близкия изток у нас има нужда от промяна- Йоан Колев в разговор за изпитанията на живота, разбирането и приемането на другия по пътя към мирно и щастливо съжителство в XXI век
48.10 - "Загадки и истории в музея" – опознаваме културно-историческото наследство на Хасковския край с помощта на Веселина Узунова, главен уредник на отдел "Най-нова история на България" в Регионалния исторически музей- Хасково

59.11 - „Песен на деня“ – "В ритъма" на Миглена Данова

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00