Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 20 февруари 2024 г.

В „България днес“ говорим за българското национално малцинство в Сърбия и финансовата подкрепа, която то получи за настоящата година от държавата, превърнала се в техен втори дом. „Телефон все ни свързва Телефон ни дели“ пее Васил Найденов в своята песен „Телефонна любов“, но кое от двете е по-вярно за днешните телефонни потребители у нас ще се опитаме да разберем с колегата Гергана Манчева. За „Мостовете на паметта“ ще говорим с Таня Калимерова от Рим, а с Биг Бенда на БНР и Нели Рангелова ще загатнем за моста между поколенията, който ще се случи в края на седмицата в Първо студио на нашата медия. Всичко това и още ще чуете в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.46 - Новини от България

10.58 - Прогноза за времето у нас и по света

17.10 - Съветът на българското национално малцинство разпредели финансовите средства, отпускани от сръбската държава

24.35 - Идва ли краят на диктата на трите мобилни оператора върху пазара с телекомуникационни услуги в страната ни? – Гергана Манчева разговаря с Габриела Руменова, експерт от специализирания сайт с правна помощ и защита "Аз, потребителят" по повод поредното повишение на цените на мобилните услуги у нас, което беше обявено в средата на януари. Имаме ли полезен ход, като потребители, и съществували в българската икономика т.нар. олигопол – отговори на тези и други въпроси ще потърсим днес

39.15 - Българско изкуство преминава границите на паметта в сърцето на Рим – Таня Калимерова пред Радио България за изложбата „Мостовете на паметта“ представена във Фондация „Марко Бесо“ в Рим и посветена на нейната сестра Маруся Калимерова

52.33 - Художникът Стефан Иванов открива изложба 25 скици на автомобили от известна европейска марка в чешкия град Млада Болеслав през март

53.40 - Художникът Дончо Дончев представя България на световно изложение за изкуство в Доха

54.27 - Песента "Облаче ле бяло" в изпълнение на народната певица Ана-Мария звучи в нов новозеландски филм

59.50 - „Песен на деня“ – Концерт "Мост между поколенията" с любими бг-хитове подготвя в Първо студио на БНР Биг Бенда на радиото на 22 февруари. Една от песните, включена в програмата, е „Докога“, изпята в оригинал от Нели Рангелова.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00