Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 20 февруари 2024 г.

В „България днес“ говорим за българското национално малцинство в Сърбия и финансовата подкрепа, която то получи за настоящата година от държавата, превърнала се в техен втори дом. „Телефон все ни свързва Телефон ни дели“ пее Васил Найденов в своята песен „Телефонна любов“, но кое от двете е по-вярно за днешните телефонни потребители у нас ще се опитаме да разберем с колегата Гергана Манчева. За „Мостовете на паметта“ ще говорим с Таня Калимерова от Рим, а с Биг Бенда на БНР и Нели Рангелова ще загатнем за моста между поколенията, който ще се случи в края на седмицата в Първо студио на нашата медия. Всичко това и още ще чуете в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.46 - Новини от България

10.58 - Прогноза за времето у нас и по света

17.10 - Съветът на българското национално малцинство разпредели финансовите средства, отпускани от сръбската държава

24.35 - Идва ли краят на диктата на трите мобилни оператора върху пазара с телекомуникационни услуги в страната ни? – Гергана Манчева разговаря с Габриела Руменова, експерт от специализирания сайт с правна помощ и защита "Аз, потребителят" по повод поредното повишение на цените на мобилните услуги у нас, което беше обявено в средата на януари. Имаме ли полезен ход, като потребители, и съществували в българската икономика т.нар. олигопол – отговори на тези и други въпроси ще потърсим днес

39.15 - Българско изкуство преминава границите на паметта в сърцето на Рим – Таня Калимерова пред Радио България за изложбата „Мостовете на паметта“ представена във Фондация „Марко Бесо“ в Рим и посветена на нейната сестра Маруся Калимерова

52.33 - Художникът Стефан Иванов открива изложба 25 скици на автомобили от известна европейска марка в чешкия град Млада Болеслав през март

53.40 - Художникът Дончо Дончев представя България на световно изложение за изкуство в Доха

54.27 - Песента "Облаче ле бяло" в изпълнение на народната певица Ана-Мария звучи в нов новозеландски филм

59.50 - „Песен на деня“ – Концерт "Мост между поколенията" с любими бг-хитове подготвя в Първо студио на БНР Биг Бенда на радиото на 22 февруари. Една от песните, включена в програмата, е „Докога“, изпята в оригинал от Нели Рангелова.

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00