Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 21 февруари 2024 г.

За сбъдването на една мечта и позитивния разказ за България, който може да промени възприятието ни за нас самите, говорим в "България днес" с двама българи от Сиатъл – режисьора Богдан Дарев и музиканта Васил Денев. Те са в основата филма "Кавал парк", реализиран с подкрепата на българската общност на Западния бряг на САЩ. Сега необикновената история на българофила Александър Еплер, разказана с похватите на киното, тръгва към сърцата на българите в родината, за да ни усмихне, разплаче и … да ни влюби. Българите в Братислава пък ще имат възможност да се запознаят с необикновената личност на Сирак Скитник чрез съвместна инициатива на БНР и Българския културен институт в словашката столица. За всичко това разказваме на 21 февруари. Водещ е Елена Каркаланова.

01:20 Новини за България и българите по света

11:40 Времето

17:50 В Братислава гостува мултимедийна изложба за Сирак Скитник на БНР

31:10 Гости в студиото: Богдан Дарев и Васил Денев от Сиатъл, САЩ

Богдан Дарев и Васил Денев с студиото на България днес (Снимка: Е. Каркаланова)

62:37 Песен на деня: "Моя трудна любов", изп. Яница Кънева

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

България днес - 18 април 2024 г.

В „България днес“ на 18 април, Световен ден на радиолюбителите, разговаряме с Виктор Маринов, отдаден на радиото от 1977 г., след това се спираме на конвенционалните форми на журналистиката и въпроса доколко те намират отклик у младата публика в контекста..

публикувано на 18.04.24 в 19:00

България днес - 17 април 2024 г.

На 17 април в „България днес“ ви срещаме с Бледар Алтерзиу – млад човек от българското национално малицнство в Албания, завършил у нас и реализиращ се бе си в общинската администрация на албанския град Елбасан. С него разговаряме за основните..

публикувано на 17.04.24 в 19:00

България днес - 16 април 2024 г.

В "България днес" на 16 април припомняме историческия факт по приемането на Търновската конституция, от който се навършват 145 години. Разказваме за работата на Българското училище за роден език в Будапеща и ролята на унгарската държава в..

публикувано на 16.04.24 в 19:00