Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 1 април 2024 г.

Интересно нещо са началата! Днес ще сложим такова на месец април, при това с шега, усмивка и малко тъга, за да усетим вкуса на живота. Ще поразсъждаваме за Международния ден на смеха, ще се усмихнем на някои имена на градове, села и местности, ще говорим за добротата и дейността на един свещеник, която продължава да дава сила и след неговата смърт. Ще погледнем и към близкото изборно бъдеще в България … не на шега. Всичко това и още - в „България днес“ на 1 април с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

2.27 - На 1 април да излъжем и да се смеем за здраве и късмет!- от народните поверия за 1 април до днешната ни нагласа на надсмеем над делника си разказва Венета Николова

8.20 - Не на шега с актуална информация от България и света

16.07 - Прогноза за времето у нас и по света

22.14 - Променените правомощия на президента и сложната ситуация след избора на служебен премиер – последни коментари и анализ на политическата ситуация у нас обобщава Йоан Колев

31.08 – Създаденото от отец Александър Чъкърък в Одрин дава своите плодове- пред Радио България говорят неговата съпруга Мария Чъкърък и сина му Георги Чъкърък

43.52 - Торбалъжите, Пържиграх, Горно и Долно Уйно … български села с шеговити и странни имена

51.48 - „Песен на деня“ – В Денят на шегата слушаме "Грешка" на групата "Джанго Зе"


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00