Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 5 юни 2024 г.

България е в очакване на изборната неделя! Освен актуална информация за предстоящия вот за Народно събрание и избор на евродепутати, в „България днес“ на 5 юни ще чуете още полезна информация за транзитната Виза тип С. Предстоят ни и две зареждащи срещи с млади българи, които преследват мечтите си с мисълта за Родината. И ще завършим романтично и откровено с мелодия и думи от Белослава. Всичко това и още само в минутите на „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.17 - Актуална информация от България и света

7.45 - Прогноза за времето у нас и по света

12.27 - Защо кампанията за евроизборите остана в сянката на поредния предсрочен парламентарен вот в България - Йоан Колев е подготвил обобщение на по-важното от дискусия в София, посветена на евровота, която се проведе преди дни. Ще чуете и мнението на икономиста Евгений Кънев за нагласите на българите към ролята на родните депутати в ЕП

25.11 - За какво служи Виза тип С? – поредна полезна информация, която Радио България ви предлага

35.15 - Да изпревариш своето поколение с ум и любопитство към науката – разказваме ви историята на Теревел-Любомир Боянов, който следва най-смелите си мечти като откривател в България 

44.15 - На гости на българите в Гърция: Среща с Андромахи Барди – момичето, което превърна българската си различност в сила

57.22 - „Песен на деня“ – "Душата ми" – ново музикално откровение от Белослава за любовта и още нещо


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 19 юни 2024 г.

Всичко тече, всичко се променя. Дали новото 50-о Народно събрание на България ще оправдае думите на Хераклит е въпрос на време, воля и вероятно още нещо. В "България днес" на 19 юни обобщаваме казаното и обещаното от новите 240 народни..

публикувано на 19.06.24 в 19:00

България днес - 18 юни 2024 г.

С бившия председател на НС проф. Огнян Герджиков коментираме съвременната парламентарна и политическа реалност у нас в "България днес" на 18 юни. Запознаваме ви с историята на илюстраторката Деница Грубер и ви разказваме за 8-ия международен..

публикувано на 18.06.24 в 19:00

България днес - 17 юни 2024 г.

В „България днес“ на 17 юни говорим за политическата картина в страната ни през призмата на политическата психология, запознаваме ви с френскоезичните програми на Стопанския факултет на Софийския университет, разказваме и за смисъла и..

публикувано на 17.06.24 в 19:00