Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с идеи за добре прекарана лятна почивка, в която няма да забравим добрите си обноски и етикет и ще завършим с усещането за сплотеност и приятелство, възпято в мелодия от незабравимите „Тоника СВ“. Всичко това и още любопитни и интересни теми ви очакват в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.30 - Актуална информация от България и света

7.35 - Прогноза за времето у нас и по света

13.10 – От днес започват Горещниците в страната ни- 15, 16 и 17 юли са известни като най-топлите дни през лятото в България. Те имат езически произход и са свързани с култа към огъня. Днес ви припомняме някой от древните вярвания на нашия народ за този период от годината

26.35 - Фестивали, знойни плажове и планинска прохлада в разгара на лятото – защо да изберем Царево за лятната си почивка ни разказва Марин Киров, кмет на Черноморската ни община в разговор с Венета Николова

40.52 - Испания е новият европейски шампион по футбол, а ние ще се пренесем в слънчевата страна, за да ви срещнем с една българка, която учи хора от целия свят на добри обноски. Разказваме ви историята на София Илиева от София до Марбея

57.37 - „Песен на деня“ – Тоника СВ и песента, която повече от 40 години е символ на заедност в България-  „Приятели“


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30
Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12