Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 17 юли 2024 г.

В „България днес“ на 17 юли ще говорим за транспортните затруднения на българите в Цариброд до работните им места в нашата страна и възможното решение на ситуацията. След това ще припомним историята на едно най-красивите златни съкровища в света- Панагюрското, което може да видите до края на август месец в Археологическия музей на Бургас. Как Карлово се подготвя да отбележи 187-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски на 18 юли ще научим от Дора Чаушева, директор на Национален музей „Васил Левски“- Карлово. За финал- ще се усмихнем на музиката с Керана и космонавтите. Всичко това и още любопитни и интересни теми ви очакват в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.36 - Актуална информация от България и света

7.33 - Прогноза за времето у нас и по света

12.45 – През този период на годината трафикът на ГКПП "Калотина" е силно натоварен, което се явява сериозен делничен проблем за българите от Цариброд. За пореден път те настояват за отварянето на отделен граничен пункт от тази страна на границата ни, за да могат да стигат навреме на работа в София. Пред Радио България говори председателят на Общинския съвет на Цариброд Зоран Джуров

22.05 - До края на август месец в Археологическия музей в Бургас може да разгледате музей копие на най-прочутото българско съкровище- "Панагюрското златно съкровище". А в „България днес“ ви припомняме забележителната история на неговото откриване от тримата братя Павел, Петър и Михаил Дейкови през 1949 година, за официализираните му реплики и гастролите по света 

42.14 - Археологически открития край Ловеч недвусмислено разкриват корените на европейската цивилизация по българските земи

50.13 - България в навечерието на 187-та година от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски

56.15 - „Песен на деня“ – "Толкоз мога" на Керана и космонавтите


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00

Горещините настъпват и през новата седмица

В понеделник отново ни очаква слънчево и горещо време. Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но без валежи. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в София – около 37°. По Черноморието ще бъде слънчево с..

публикувано на 14.07.24 в 18:30