Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която е специален гост в програмата на Радио България тази сряда. Тази и още любопитни и интересни теми ви очакват в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане! 

 2.06 - Актуална информация от България и света 

 7.54 - Прогноза за времето у нас и по света 

 12.05 – Как британското издание The Independent обяви, че Слънчев бряг предлага повече за по-малко от турския курорт Мармарис 

 18.30 – Знаете ли, че България е една от 14-те държави съоснователи и участници в Първите модерни Олимпийски игри в Атина през 1896 година? Защо страната ни е представена в тях от швейцарец?

*Кой е първият медал, който български спортист печели на лятна Олимпиада?

*Кои са златните медали, които може да видите в Музея на спорта?

 *Лесно ли спортистите се разделят с медалите си?

 *Кой двукратен олимпийски шампион оставя исторически „бележки“ върху спортния си колан в Музея? Всичко това и още любопитни олимпийски истории с български привкус разказва за Радио България Катя Иванова, дългогодишен уредник на Музея на спорта в София, часове преди откриването на XXXIII Летни Олимпийски игри в Париж

 55.05 – МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция 

 56.17 – Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа 

 60.00 - „Песен на деня“ – „Двамата с теб“ на младата група "Юпитер 7"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45