Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 24 юли 2024 г.

Само след два дни светът ще бъде Олимпиада и всички погледи ще са отправени към спортните съоръжения в Париж. А ние се връщаме назад в историята по олимпийския път на България с помощта на главния уредник на Музея на спорта в София Катя Иванова, която е специален гост в програмата на Радио България тази сряда. Тази и още любопитни и интересни теми ви очакват в „България днес“ с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане! 

 2.06 - Актуална информация от България и света 

 7.54 - Прогноза за времето у нас и по света 

 12.05 – Как британското издание The Independent обяви, че Слънчев бряг предлага повече за по-малко от турския курорт Мармарис 

 18.30 – Знаете ли, че България е една от 14-те държави съоснователи и участници в Първите модерни Олимпийски игри в Атина през 1896 година? Защо страната ни е представена в тях от швейцарец?

*Кой е първият медал, който български спортист печели на лятна Олимпиада?

*Кои са златните медали, които може да видите в Музея на спорта?

 *Лесно ли спортистите се разделят с медалите си?

 *Кой двукратен олимпийски шампион оставя исторически „бележки“ върху спортния си колан в Музея? Всичко това и още любопитни олимпийски истории с български привкус разказва за Радио България Катя Иванова, дългогодишен уредник на Музея на спорта в София, часове преди откриването на XXXIII Летни Олимпийски игри в Париж

 55.05 – МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция 

 56.17 – Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа 

 60.00 - „Песен на деня“ – „Двамата с теб“ на младата група "Юпитер 7"

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16