Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от спортните ни легенди Здравка Йорданова, носител на олимпийското злато от Монреал. Срещаме ви и с българските лютиери Стефка Чавдарова и Антоанета Костова, които налагат с качество своите инструменти зад Океана. Правим и традиционната си петъчна рубрика „По съседски“ с хроника на събитията с балкански адрес от седмицата. Водещ е Красимир Мартинов. 

02:15 - Актуална информация от България и българските общности по света

09:10 - Времето у нас и по света

15:30 - За българските постижения на летни олимпийски игри

27:30 - Спомен на легендата в гребането ни Здравка Йорданова от олимпийското злато в Монреал – интервю за Радио България

39:40 - „По съседски“ – хроника на събитията с балкански адрес от изминалата седмица

48:25 - Как български лютиери налагат с качество и надеждност своите инструменти в Америка – разговор със Стефка Чавдарова и Антоанета Костова

62:20 - Песенна провокация от вокалния ансамбъл HighLight

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51
Доц. д-р Петър Шишков

Загиналият след избухването на складовете в Елин Пелин е виден учен, пиротехник

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в гр. Елин Пелин, предаде БГНЕС. Академичната общност на Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" отдава почит и уважение към значимото дело и..

публикувано на 26.07.24 в 13:19