Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от спортните ни легенди Здравка Йорданова, носител на олимпийското злато от Монреал. Срещаме ви и с българските лютиери Стефка Чавдарова и Антоанета Костова, които налагат с качество своите инструменти зад Океана. Правим и традиционната си петъчна рубрика „По съседски“ с хроника на събитията с балкански адрес от седмицата. Водещ е Красимир Мартинов. 

02:15 - Актуална информация от България и българските общности по света

09:10 - Времето у нас и по света

15:30 - За българските постижения на летни олимпийски игри

27:30 - Спомен на легендата в гребането ни Здравка Йорданова от олимпийското злато в Монреал – интервю за Радио България

39:40 - „По съседски“ – хроника на събитията с балкански адрес от изминалата седмица

48:25 - Как български лютиери налагат с качество и надеждност своите инструменти в Америка – разговор със Стефка Чавдарова и Антоанета Костова

62:20 - Песенна провокация от вокалния ансамбъл HighLight

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще..

публикувано на 25.07.24 в 13:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06