Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 16 август 2024 г.

В „България днес“ на 16 август научаваме как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Цариброд, както и четат ли български книги младежите от българското национално малцинство в сръбския град. Традиционно в петък е и рубриката ни „По съседски“ с хроника на събитията с балкански адрес от седмицата. Представяме ви и актуална информация от България и българските общности зад граница. Водещ е Красимир Мартинов.

01:05 - Актуално от България и българските общности зад граница
08:30 - Времето у нас и по света
14:20 - Как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в Цариброд – разговор с директора Братислав Стаменов
30:45 - Четат ли младежите в Цариброд и каква литература им допада най-много – отговаря библиотекарят и преподавател по френски език Миодраг Джунов
37:50 - „По съседски“ – хроника на събитията с балкански адрес от седмицата
46:00 - Българката Вера Гигова от Канада и нейната фондация за културен обмен 54:40 - Тони Димитрова и нейното „Време за обичане“

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Владимир Малинов: До 2050 г. трябва да изградим хранилище за погребване на ядрени отпадъци

Няма решение на Министерския съвет за изграждането на хранилище за погребване на ядрени отпадъци у нас, нито са избрани терени, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов на изслушване в Народното събрание. Правени са само предварителни..

публикувано на 16.08.24 в 12:29

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34