Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Foto: investor

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari në vitin 2020, fituesi i madh është kompania "Nestle Bulgaria", e cila është në tregun bullgar që nga viti 1994. Ajo prodhon produkte për mbi 35 tregje në të gjithë botën.

Grupi Industrial “Sisecam”, i cili që nga viti 1997zhvillon në vendin tonë fabrikat e veta për prodhim të llojeve të ndryshme të qelqit, fitoi Çmimin për Zhvillimin e Qëndrueshëm të Investimeve. Investimet e tij totale në Bullgari arrijnë 800 milion dollarë.

Ndër fituesit është shoqata "Fëmijët me Sëmundje Onkohematologjike", e cila mori një pllakë kristali për "Fillim të Suksesshëm". Ajo rri prapa Qendrës së parë dhe të vetme të Rehabilitimit për fëmijë me sëmundje onkohematologjike në Bullgari dhe në Ballkan që është dhe një nga qendrat e pakta të tilla në botë.

Më shumë nga rubrika

Fermerët bullgarë duan të merren parasysh ndryshimet rajonale në politikën bujqësore të Bashkimit Evropian

Fermerët duhet të jenë në zemër të reformës së parashikuar të politikës bujqësore, ku ata do të vazhdojnë të marrin një ndihmë financiare, por me kushte të barabarta dhe procedura të lehtësuara. Kjo është e parashtrirë  në planet e ardhshme të Politikës..

botuar më 21-04-17 8.15.PD

Një platformë e ardhshme do të afrojë shkencën dhe biznesin

Shkenca bullgare është në një nivel të lartë dhe ka se çfarë t’u propozojë si investitorëve kombëtarë, kështu dhe investitorëve të huaj. Por, që të mund t’i tërheqë, ajo ka nevojë prej një transferimi efektiv të teknologjive. Por, a janë krijuar kushte,..

botuar më 21-04-16 7.15.PD

Bullgaria po vazhdon të importojë sasi të konsiderueshme prej frutash dhe perimesh

Vetëm 26% e mollëve dhe 36% e domateve të ofruara në tregun bullgar prodhohen në vend. 64 për qind importohen nga Turqia, Greqia dhe Maqedonia Veriore. 55% e trangujve janë prodhim bullgar dhe 45% importohen. 55% e patateve nuk janë bullgare, sipas..

botuar më 21-04-15 10.19.PD