Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sipas ekonomistit Lëçezar Bogdanov në buxhet nuk është e qartë se çfarë politika qëndrojnë prapa shpenzimeve

Lëçezar Bogdanov
Foto: BGNES

“Në buxhet theksi nuk vihet mbi efikasitetin e harxhimeve dhe mbi arritjen e qëllimeve të caktuara”, komentoi për BNR ekonomisti Lëçezar Bogdanov nga Instituti i Ekonomisë së Tregut.

Sipas tij problemi më i rëndësishëm i buxhetit është se nuk është e qartë se çfarë politika qëndrojnë prapa shpenzimeve. Në vend që të kërkohet një efekt për të përballuar problemet, orientohet te politika e të ardhurve me çmimin e deficitit të madh buxhetor.

Sipas ekonomistit nuk ka vizion përstimujt në drejtim të investimeve dhe hapjes së vendeve të punës.


Më shumë nga rubrika

Ministri Llëçezar Borisov

Humbjet për Produktin e Brendshëm Bruto mund të arrijnë 500 mln euro

Si Ministër i Ekonomisë nuk desha ta mbyllnim sektorin, por e rëndësishmja është se kjo është vetëm për 3 javë. Më 21 dhjetor biznesi përsëri do të punojë. Ne duhet të marrim parasysh situatën e epidemisë dhe të mendojmë për shëndetin e njerëzve...

botuar më 20-11-26 11.53.PD

Sektori i bujqësisë është ndër më pak të prekurit nga pandemia

Vlera e shtuar bruto e krijuar në bujqësi, pylltari dhe peshkim në vitin 2019 arriti gati 3.9 miliard levь (rreth 2 miliardë euro), një rritje prej 4.1% krahasuar me 2018. Këtë e tregon analiza në raportin vjetor mbi gjendjen dhe zhvillimin e..

botuar më 20-11-25 4.49.MD

Shkupi ngrin investimet në Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Maqedonia e Veriut përkohësisht heq dorë nga investimi në Centralin Atomik Elektrik “Belene” dhe orientohet te centrali grek i gazit në Aleksandrupolis. Këtë e shpalli para një forumi energjetik në Shkup drejtori ekzekutiv i Shoqatës Aksionare..

botuar më 20-11-25 9.41.PD