Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Pritet që “Rryma Ballkanike” të shlyhet për 10 vjet

"Rryma Ballkanike"
Foto: arkiv

Bullgaria ka një nga çmimet më konkurruese të gazit natyror në Evropë. Ata janë më të ulët sesa ata në tregun e aksioneve dhe kjo ndodhi falë kushteve të rinegociuara me “Gazprom” dhe kontratës me Azerbajxhanin, tha Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova për BNT. Konsumatorët dhe bizneset po e ndiejnë atë, shtoi ministri, duke hedhur poshtë akuzat për “varrosjen e 1.5 miliard euro” në projektin e Rrymës Ballkanike. Petkova pret që të ardhurat nga tubacioni të jenë 4.5 miliardë euro dhe investim të shlyhet për 10 vjet. Infrastruktura do të jetë e përdorshme për 45 vitet e ardhshme.

Petkova pret që lidhja me Greqinë, Komotini - Stara Zagora (IGB), të ndërtohet deri në fund të vitit 2021.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 429

Korridoret e gjelbra të vaksinimit po mbeten 274 000 doza të vaksinës Covid-19 të Pfizer mbërritën në Bullgari më 10 maj. Vetëm në maj furnizimet e 4 vaksinave do të jenë 2 milion. 2.5 milion doza të tjera priten në qershor, njoftoi..

botuar më 21-05-10 8.20.MD

Bullgaria mban qëllimin për të zëvendësuar levën me euron në 2024

Megjithëse deficiti do të tejkalojë kriteret për të hyrë me zonën e euros, Bullgaria mban qëllimin e vendosjes së monedhës unike në vitin 2024. Kjo thuhet në programin e konvergjencës për periudhën 2021-2023, votuar më 5 maj nga kabineti dhe botuar..

botuar më 21-05-10 8.14.MD
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

botuar më 21-05-10 6.43.MD