Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fondi Evropian i Investimeve livron 5 mln euro për ndërmarrjet e vogla bullgare

Foto: arkiv

Fondi Evropian i Investimeve, pjesë e grupit të Bankës Evropiane të Investimeve, lidhi marrëveshjen e parë për sigurimin e mikrofianncimit në Bullgari në kuadrin e një programi të KE-së, bëri të ditur KE-ja. Pritet që marrëveshja t’i ndihmojë sipërmarrësit e vegjël bullgarë. Parashikohet që 320 shoqëri bullgare të marrin akses tek shuma prej 5 mln eurosh. Mjetet do t’u drejtohen kryesisht shoqërive të krijuara nga sipërmarrësit e vegjël, femrat, zanatçinjtë dhe bujqit e vegjël dhe do të mund të absorbohen nëpërmjet Bankës Bullgare për Zhvillim, agjencitë e punës, platformat e ndryshme për kreditim online. Shënohet se përmasa e huave të livruara mund arrijë 25 000 euro.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 429

Korridoret e gjelbra të vaksinimit po mbeten 274 000 doza të vaksinës Covid-19 të Pfizer mbërritën në Bullgari më 10 maj. Vetëm në maj furnizimet e 4 vaksinave do të jenë 2 milion. 2.5 milion doza të tjera priten në qershor, njoftoi..

botuar më 21-05-10 8.20.MD

Bullgaria mban qëllimin për të zëvendësuar levën me euron në 2024

Megjithëse deficiti do të tejkalojë kriteret për të hyrë me zonën e euros, Bullgaria mban qëllimin e vendosjes së monedhës unike në vitin 2024. Kjo thuhet në programin e konvergjencës për periudhën 2021-2023, votuar më 5 maj nga kabineti dhe botuar..

botuar më 21-05-10 8.14.MD
Svetlla Petrovа

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare kërkoi rivendosjen e buxhetit të medias

Këshilli Publik i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ bën thirrje për vendosjen e moratoriumit mbi uljen e fondeve për median. “Insistojmë që subvencionimi buxhetor të rikthehet në shumën e tij fillestare”, shkruajnë anëtarët e këshillit në një letër..

botuar më 21-05-10 6.43.MD