Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgarët me depozita bankare pësojnë humbje të konsiderueshme

Foto: EPA/BGNES

Mbi 1 mlrd euro në vit janë humbjet e bullgarëve me depozita bankare për shkak të inflacionit. Bullgari investon vetëm 2.4 për qind prej kursimeve të veta në kapital të vet, ose në kompani. Në Evropën Lindore këto investime janë 20 për qind e kursimeve. Suedezët dhe finlandezët investojnë më shumë prej buxhetit familjar në aksione dhe në kapital të vet. Atje ky lloj investimi përbën 40 për qind prej aktiveve të familjeve. Në sfondin e depozitave humbëse bankare në Bullgari, aktualisht në vend ka mbi 15 000 kompani, të cilat gjatë tri viteve të fundit kanë të ardhura në rritje të realizuara nga shitjet, ndërsa fitimi i tyre operativ rritet me mbi 25 për qind. Investimet në to janë më fitimprurëse madje nga ato në pronësi të patundshme – një investim që preferohet nga bullgarët, pohojnë konsulentët.


Më shumë nga rubrika

COVID-19 në Bullgari: Dita 21

Ka infektuar të rinj me COVID-19 në Bullgari, 6 janë të vdekurit Numri i njerëzve të prekur nga virusi i ri në Bullgari në orën 17.00 më 28 mars është 331 veta, informoi udhëheqësi i shtabit kombëtar për koronavirusin gjeneral major..

botuar më 20-03-28 7.08.MD
Gjen. Vencisllav Mutafçijski

331 janë të infektuarit me COVID-19 në Bullgari, 6 janë të vdekurit

Numri i njerëzve të prekur nga virusi i ri në orën 17.00 më 28 mars në Bullgari është 331 veta, informoi udhëheqësi i shtabit kombëtar për koronavirusin prof. Vencisllav Mutafçijski. Gjatë 24 orëve të fundit akoma tri veta vdiqën dhe kështu..

botuar më 20-03-28 6.24.MD

Shteti do të kompensojë të gjithë punëdhënësit me humbje mbi 20%

Partnerët në Këshillin Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh arritën mirëkuptim për skemën e propozuar nga qeveria për kompensimin e bizneseve, të cilat janë prekur nga masat kundër koronarirusit. Këshilli mblodhi në një tyrezë përfaqësuesit e..

botuar më 20-03-28 4.38.MD