Часът на репортера

Some Details

Секс туризмът - тема в "Часът на репортера"

Как хората в България гледат на секс туризма ще търсим в "Часът на репортера" на Радио Шумен във вторник, 29.01.2019 г., от 11 до 12 часа. Ще анализираме кои са типовете алтернативен туризъм, кои от тях са познати у нас, какви са условията за развитието им,..

публикувано на 28.01.19 в 17:55

Шамари и възпитание

Въвеждане на пълна забрана за телесни наказания над деца, криминализиране на домашното насилие и ефективна работеща система за превенция. Това предвижда проект за Национална стратегия за детето за периода 2019 - 2030 г. Дали шамарите да се включат..

публикувано на 22.01.19 в 10:19

Училища на бъдещето

Три училища ще се опитат да ни докажат, че са „в крак с времето“ в днешното предаване "Часът на репортера". В репортажите и интервютата за работата в тях ще отговорим на въпроса: Що е това иновативно училище? От 290 учебни заведения, включени във..

публикувано на 15.01.19 в 09:05

Дишаме мръсен и отровен въздух?

До колко е замърсен въздуха, който дишаме? През последните няколко зими качеството на въздуха  става все  по-актуална за Шумен, а и не само за Шумен темаq  з ащото според специалистите замърсяването на въздуха е глобална пандемия, с по-големи..

публикувано на 08.01.19 в 09:59

"Часът на репортера" - празници без семейство

За празниците през очите на децата и младежите, настанени в социални институции, е темата на предаването „Часът на репортера“ на 18 декември. Ще ви срещнем с някои от доброволците от кампанията „Операция плюшено мече“, които влязоха в ролята на..

публикувано на 18.12.18 в 10:09

ЗА НАШИТЕ НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА

За нашите недоносени деца ще говорим в репортерския час на 4 декември. Какво е да се родиш със седмици по-рано и да се бориш за всяка глътка живот? Какво е да си лекар, който помага на Бог в опазването на живота? Какво е да родиш недоносено..

публикувано на 03.12.18 в 16:10

На село през зимата

Зима на село – изпитание или уют в студа? Как преживяват хората в три шуменски села – Васил Друмев, Илия Блъсков и Благово, как кметовете осигуряват нормалния живот там и как се подготвят за зимните изпитания? Това е ще научите във вторник в предаването..

публикувано на 26.11.18 в 16:57

Дизайнерските дроги на прицел в "Часът на репортера"

В „Часът на репортера” ще си говорим за дизайнерските дроги. Защо те са хит сред учениците и какво ги прави предпочитани от младежите? Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а..

публикувано на 20.11.18 в 09:32

Видеонаблюдението - ключ към спазване на реда

Всички искаме населените места, в които живеем да ни предлагат добри условия за живот. С времето те се променят, може би не винаги с темпото, с което ни се иска, но новости не липсват. Тук обаче възниква и въпросът, пазим ли и ние самите онова, което..

публикувано на 13.11.18 в 09:19

Новите мании

Без какво не могат тийнейджърите? Кои са най-масовите   зависимости сред децата ни? Как да ги предпазим? Всеки родител и всеки учител са си задавали тези въпроси.  На най-често срещаните зависимости сред децата ни ще посветим „Часът на репортера“ на 6..

публикувано на 05.11.18 в 16:34