Часът на репортера

Some Details

"Часът на репортера" - празници без семейство

За празниците през очите на децата и младежите, настанени в социални институции, е темата на предаването „Часът на репортера“ на 18 декември. Ще ви срещнем с някои от доброволците от кампанията „Операция плюшено мече“, които влязоха в ролята на..

публикувано на 18.12.18 в 10:09

ЗА НАШИТЕ НЕДОНОСЕНИ ДЕЦА

За нашите недоносени деца ще говорим в репортерския час на 4 декември. Какво е да се родиш със седмици по-рано и да се бориш за всяка глътка живот? Какво е да си лекар, който помага на Бог в опазването на живота? Какво е да родиш недоносено..

публикувано на 03.12.18 в 16:10

На село през зимата

Зима на село – изпитание или уют в студа? Как преживяват хората в три шуменски села – Васил Друмев, Илия Блъсков и Благово, как кметовете осигуряват нормалния живот там и как се подготвят за зимните изпитания? Това е ще научите във вторник в предаването..

публикувано на 26.11.18 в 16:57

Дизайнерските дроги на прицел в "Часът на репортера"

В „Часът на репортера” ще си говорим за дизайнерските дроги. Защо те са хит сред учениците и какво ги прави предпочитани от младежите? Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а..

публикувано на 20.11.18 в 09:32

Видеонаблюдението - ключ към спазване на реда

Всички искаме населените места, в които живеем да ни предлагат добри условия за живот. С времето те се променят, може би не винаги с темпото, с което ни се иска, но новости не липсват. Тук обаче възниква и въпросът, пазим ли и ние самите онова, което..

публикувано на 13.11.18 в 09:19

Новите мании

Без какво не могат тийнейджърите? Кои са най-масовите   зависимости сред децата ни? Как да ги предпазим? Всеки родител и всеки учител са си задавали тези въпроси.  На най-често срещаните зависимости сред децата ни ще посветим „Часът на репортера“ на 6..

публикувано на 05.11.18 в 16:34
отровено куче

Защо репортерски екип на Радио Шумен днес е в Исперих?

Отговорите на този въпрос очаквайте в предаването „Часът на репортера“ между 11,00 и 12,00 часа днес, но и отсега можем да кажем, че ще бъдем там заедно с представители на различни страни в един „горещ“ проблем: Безконтролната популация на бездомни кучета..

публикувано на 30.10.18 в 09:17

(Без)опасни ли са хранителните добавки?

Рекламните послания на могъщата индустрия за производство и продажба на хранителни добавки се опитват да ни убедят, че тези продукти са единственият ключ към мечтаните тела. Спортистите обаче много често не са запознати защо приемат хранителни добавки...

публикувано на 23.10.18 в 10:16

Какво да правим с непотребните дрехи?

След като практиката за рециклиране у нас е назначителна, търсим начини за втори шанс на дрехите, които не ползваме и за които няма място в домовете ни. Десетки шумно рекламирани платформи и групи в социалната мрежа дават възможност да продадеш или..

публикувано на 15.10.18 в 17:46

Пенсиите ни - начин на употреба

Ще получаваме ли по - високи пенсии след 2019 година? И какви са поредните промени в законите, свързани с парите ни за старост? Отговорите в предаването "Часът на репортера"  днес на 9 октомври! На тези въпроси във времето между 11 и 12 часа ще отговорят..

обновено на 09.10.18 в 09:18