Часът на репортера

Some Details
отровено куче

Защо репортерски екип на Радио Шумен днес е в Исперих?

Отговорите на този въпрос очаквайте в предаването „Часът на репортера“ между 11,00 и 12,00 часа днес, но и отсега можем да кажем, че ще бъдем там заедно с представители на различни страни в един „горещ“ проблем: Безконтролната популация на бездомни кучета..

публикувано на 30.10.18 в 09:17

(Без)опасни ли са хранителните добавки?

Рекламните послания на могъщата индустрия за производство и продажба на хранителни добавки се опитват да ни убедят, че тези продукти са единственият ключ към мечтаните тела. Спортистите обаче много често не са запознати защо приемат хранителни добавки...

публикувано на 23.10.18 в 10:16

Какво да правим с непотребните дрехи?

След като практиката за рециклиране у нас е назначителна, търсим начини за втори шанс на дрехите, които не ползваме и за които няма място в домовете ни. Десетки шумно рекламирани платформи и групи в социалната мрежа дават възможност да продадеш или..

публикувано на 15.10.18 в 17:46

Пенсиите ни - начин на употреба

Ще получаваме ли по - високи пенсии след 2019 година? И какви са поредните промени в законите, свързани с парите ни за старост? Отговорите в предаването "Часът на репортера"  днес на 9 октомври! На тези въпроси във времето между 11 и 12 часа ще отговорят..

обновено на 09.10.18 в 09:18
Хитрино, къщи

Радио Шумен срещна хората с властта в Хитрино

Докъде стигна възстановяването на Хитрино? Защо все още има недоволни и съмнения за източване на средства? Какви са отговорите на кмета на общината Нуридин Исмаил и неговия екип? Всичко това ще се опитаме да изясним в предаването „Часът на репортера“ по..

публикувано на 02.10.18 в 09:40

Куполните къщи - домове на бъдещето

Защо куполните постройки стават все по-популярни? Какви са предимствата им пред традиционното строителство? Къде можем да видим на живо геосфера, защо все повече хора мечтаят за такава къща и можем ли да я наречем „дом на бъдещето“? Всичко това..

публикувано на 25.09.18 в 10:03

Кой ще учи децата ни?

Въпреки недостига на учители - вчера учебната година започна нормално. Кадровата криза в средното образование обаче ще се засилва в следващите между 5 и 10 години. Как могат да бъдат привлечени млади хора, които да заменят хилядите пенсионери, напускащи..

публикувано на 18.09.18 в 10:49

Опасен адреналин

Те живеят на ръба. Катерят се по високи сгради и събират харесвания на снимките си в социалните мрежи. Предизвикват себе си и обществото. Поведението им е опасно за  тях самите и поражда въпроси – дали има смислени и креативни занимания, в които..

публикувано на 11.09.18 в 10:01

Възможна ли е битката на Давид срещу Голиат?

Или на обикновения потребител срещу монополистите? Това е темата на „Часът на репортера” днес от 11,00 до 12,00. Ще започнем с една история, която завърши добре, но нагарчаше и на финала. Затова ще пордължим с отговори на въпроси като: Безсилни ли сме..

публикувано на 26.06.18 в 10:12

Чуждите шофьори безнаказани в България?!

Защо чужденците си позволяват да шофират безобразно в България? Примерите за техните наглост и безумия по пътищата на страната са ежедневие, а последният е от вчера, когато порядъчно пиян украински шофьор на ТИР връхлетя микробус в Ришкия проход и предизвика..

публикувано на 12.06.18 в 09:31