Часът на репортера

Some Details

Делегираните бюджети - формулата на успеха

От 1 януари новата система на финансиране влезе в сила и вече три месеца и половина почти всички разходи минават през бюджета на градините в община Шумен. Как се справят с управлението на средствата директорите на ДГ „Братя Грим“, на ДГ „Снежанка“ в село..

публикувано на 17.04.18 в 07:40

Какви дертове решават 8.60лв. на селски жител?

На село всички проблеми опират до кмета. В същото време реалните   правомощия на селските управници са твърде ограничени. В бюджета на община Шумен за тази година, са гласувани 120 хиляди лева за селата от общината. Според специална методика, от тях се..

публикувано на 12.03.18 в 15:31

В „Часът на репортера“ – за родителството

Какъв е добрият родител? Аз справям ли се? Защо не ни учат в училище на родителство? Тези и още въпроси поставяме в „Часът на репортера“ днес, на 6 март. Отговорите ще търсим с Гинка Илиева, програмен мениджър в Националната асоциация по приемна грижа и..

публикувано на 06.03.18 в 10:14

Доброволчеството - мисия не/възможна в България за сега?

Защо все още не е приет Закон за доброволчеството у нас, който да гарантира и регламентира труда и правата на хората, които искат да помагат? България и Словения са единствените членки на ЕС, които нямат специален Закон и това спира финансирането отвън...

публикувано на 27.02.18 в 08:58
Теренът,отреден за филиал на спешна помощ

Ще има ли в Завет филиал на спешна помощ?

Ще има ли в Завет филиал на спешна помощ? Това е темата на „Часът на репортера” на 20-ти февруари. Хората от Завет поставят своите въпроси, а ние търсим отговорите. От 11 до 12 днес ще чуете позициите на инициативния комитет, който само за седмица събра..

публикувано на 20.02.18 в 10:52

Можем ли да плащаме по-ниски сметки за вода и електричество?

Как да намалим сметките си за вода и електричество? Въпрос, който всеки от нас си задава. А решенията не винаги са толкова сложни, колкото си мислим. Как да приложим на практика съветите на специалистите и как да бъдем по-отговорни по отношение на..

публикувано на 06.02.18 в 09:34

Брекзит и влиянието му върху живота следи "Часът на репортера"

Брекзит и влиянието му върху живота на българите, великобританците и европейците ще проследи "Часът на репортера". В предаването на Радио Шумен от 11 до 12 часа във вторник, 30.01, можете да чуете анализ от Христина Рафаилова, политолог, живеещ в Лондон,..

публикувано на 29.01.18 в 13:02

Втората пенсия - кога и как?

Какво се случва с втория пенсионен стълб, по който се осигуряват задължително всички, родени след 31 декември 1959 година? Какви са вариантите да си получаваме пенсиите от универсалните фондове?   Ще взимаме ли съвкупно по – малко, когато се осигуряваме..

публикувано на 23.01.18 в 09:07

Ало измамниците на мушка в "Часът на репортера"

Защо телефонни измамници у нас продължават за тормозят и крадат парите на хората? Какво ги прави все по – ловки, хитри и изобретателни? Защо въпреки охолния живот, който водят, карат скъпи коли и обитават къщи като палати, те остават недосегаеми за..

публикувано на 16.01.18 в 09:45

Могат ли да бъдат по-леки ученическите раници?

В края на миналата година общинският съветник Добромир Драев поиска да научи от всички шуменски училища и отговорни институции какви са взетите мерки за намаляване на теглото на ученическите раници. На база на получените отговори Драев подготвя докладна...

публикувано на 09.01.18 в 10:36