Часът на репортера

Some Details

За по-чиста природа в "Часът на репортера"

Как да повишим екологичната си култура? Какво може да направи  всеки един от нас, за да предотврати замърсяването на природата? Къде и как гражданите могат да подават сигнали за „находища“ от боклук и кой се грижи тези боклуци да бъдат прибирани? Как..

публикувано на 08.10.19 в 10:14

Дигиталната дрога

Дигиталната зависимост или пристрастяването на децата и учениците към дигиталните устройства – това е темата в днешното издание на предаването "Часът на репортера". Проблемите на тази нова мания сред малките, а и сред големите, ще коментираме с психолози,..

публикувано на 01.10.19 в 08:22

"Часът на репортера" с технически паспорт

Техническите паспорти на сградите у нас – необходими или поредният харч? До края на 2022 година всички трябва да имаме технически паспорт на жилището си. Изискването не е от днес, не е от вчера, не е от преди година. Задължението беше..

публикувано на 24.09.19 в 10:06

Чумавото лято

Чумавото лято ще бъде тема в първото за сезона издание на предаването „Часът на репортера“ на Радио Шумен. Адекватни ли бяха мерките на Агенцията по храните в борбата с африканската чума по свинете? Какво не успя да свърши държавата и какви са новите..

публикувано на 09.09.19 в 17:15

Свидетелства за България

В предаването „Часът на репортера“ ще ви направим съпричастни към съвременните свидетелства за България и българите. Те ще бъдат представени през погледа и преживяванията на няколко чужденци, които са предпочели Североизточна България за свой дом. Ще..

публикувано на 25.06.19 в 09:02

Държавата ли е виновна, че децата работят

Да задам този въпрос ме подтикнаха думите на един ромски баща на 4 деца, който не крие, че ходи с тях за билки, за дърва, да събират желязо. Каква е причината много непълнолетни да търсят работа през лятото - желание за самостоятелност или нужда от..

публикувано на 17.06.19 в 13:19

Какво е да си млад лекар в Североизточна България?

Те са млади, ентусиазирани, компетентни и готови да се учат от опитните си колеги. В момента са специализанти в областните болници в Шумен, Разград и Силистра. Не ги плашат рисковите ситуации и нощните смени. С част от най-младите лекари в..

публикувано на 07.06.19 в 15:44

Туризъм отвъд пътеките

Искате да се разходите по неотъпканите пътеки на некомерсиалния туризъм? Гората и планината са вашето място за почивка? Маршрутите виа ферата не са изпитание за вашата физика и психика? Искате да чуете как се поддържат и маркират маршрути в..

публикувано на 04.06.19 в 09:55

Супер родители

15 на сто от общия процент на българските домакинства са самотни родители, което означава, че повече от 400 хиляди са родителите, които отглеждат сами децата си у нас. Назовахме ги супер родители, защото да отглеждаш детето си самостоятелно не е..

публикувано на 27.05.19 в 15:40

Как да отслабнем здравословно?

Наближа лятото и мнозина започват определен хранителен режим или диета. В търсене на бърз ефект залагат на крайни ограничения, без да се консултират със специалисти по хранене и диетика. Кои са основните грешки при спазването на диети? До..

публикувано на 21.05.19 в 08:48