Часът на репортера

Some Details

Свидетелства за България

В предаването „Часът на репортера“ ще ви направим съпричастни към съвременните свидетелства за България и българите. Те ще бъдат представени през погледа и преживяванията на няколко чужденци, които са предпочели Североизточна България за свой дом. Ще..

публикувано на 25.06.19 в 09:02

Държавата ли е виновна, че децата работят

Да задам този въпрос ме подтикнаха думите на един ромски баща на 4 деца, който не крие, че ходи с тях за билки, за дърва, да събират желязо. Каква е причината много непълнолетни да търсят работа през лятото - желание за самостоятелност или нужда от..

публикувано на 17.06.19 в 13:19

Какво е да си млад лекар в Североизточна България?

Те са млади, ентусиазирани, компетентни и готови да се учат от опитните си колеги. В момента са специализанти в областните болници в Шумен, Разград и Силистра. Не ги плашат рисковите ситуации и нощните смени. С част от най-младите лекари в..

публикувано на 07.06.19 в 15:44

Туризъм отвъд пътеките

Искате да се разходите по неотъпканите пътеки на некомерсиалния туризъм? Гората и планината са вашето място за почивка? Маршрутите виа ферата не са изпитание за вашата физика и психика? Искате да чуете как се поддържат и маркират маршрути в..

публикувано на 04.06.19 в 09:55

Супер родители

15 на сто от общия процент на българските домакинства са самотни родители, което означава, че повече от 400 хиляди са родителите, които отглеждат сами децата си у нас. Назовахме ги супер родители, защото да отглеждаш детето си самостоятелно не е..

публикувано на 27.05.19 в 15:40

Как да отслабнем здравословно?

Наближа лятото и мнозина започват определен хранителен режим или диета. В търсене на бърз ефект залагат на крайни ограничения, без да се консултират със специалисти по хранене и диетика. Кои са основните грешки при спазването на диети? До..

публикувано на 21.05.19 в 08:48

Ще спрат ли междусъседските войни?

10 години след приемането на Закона за управление на етажната собственост предстои той да претърпи сериозни промени. До 15 април Министерството на регионалното развитие и благоустройството приемаше предложения. Какви точно трябва да са корекциите и..

публикувано на 22.04.19 в 15:44

Старини на село – привилегия или присъда?

Струва ли си да мислим за това отрано или не,независимо къде живеем на село или в голям град? Тези и още въпроси ще провокираме в „Часът на репортера“ този вторник. Кой трябва да се погрижи за най-трудните години на старите хора: те самите, близките им или..

публикувано на 16.04.19 в 09:37

Кризата във фокуса на "Часът на репортера"

Очаква ли се нова финансова криза и как ще се отрази тя на България? За предстояща рецесия ли става дума или за забавяне в икономическия растеж? На въпросите отговарят Десислава Николова от Института за пазарна икономика и Добрин Иванов – изпълнителен..

публикувано на 02.04.19 в 08:58

"Часът на репортера" - за качеството на млечните и месните продукти

Какво слагаме в чинията си – след въвеждането на редица забрани и затегнат контрол, вдига ли се качеството на месните и млечните продукти? Отговор на този въпрос търсим в предаването „Часът на репортера“ днес. Ще чуем Иван Грънчаров от Асоциацията на..

публикувано на 26.03.19 в 09:20