Часът на репортера

Some Details

Брекзит и влиянието му върху живота следи "Часът на репортера"

Брекзит и влиянието му върху живота на българите, великобританците и европейците ще проследи "Часът на репортера". В предаването на Радио Шумен от 11 до 12 часа във вторник, 30.01, можете да чуете анализ от Христина Рафаилова, политолог, живеещ в Лондон,..

публикувано на 29.01.18 в 13:02

Втората пенсия - кога и как?

Какво се случва с втория пенсионен стълб, по който се осигуряват задължително всички, родени след 31 декември 1959 година? Какви са вариантите да си получаваме пенсиите от универсалните фондове?   Ще взимаме ли съвкупно по – малко, когато се осигуряваме..

публикувано на 23.01.18 в 09:07

Ало измамниците на мушка в "Часът на репортера"

Защо телефонни измамници у нас продължават за тормозят и крадат парите на хората? Какво ги прави все по – ловки, хитри и изобретателни? Защо въпреки охолния живот, който водят, карат скъпи коли и обитават къщи като палати, те остават недосегаеми за..

публикувано на 16.01.18 в 09:45

Могат ли да бъдат по-леки ученическите раници?

В края на миналата година общинският съветник Добромир Драев поиска да научи от всички шуменски училища и отговорни институции какви са взетите мерки за намаляване на теглото на ученическите раници. На база на получените отговори Драев подготвя докладна...

публикувано на 09.01.18 в 10:36

За недостроените сгради в центъра на Шумен в ”Часът на репортера” на 19 декември

От 11.00 до 12.00 часа – един час разходка из сегашен, бъдещ и „неслучил” се Шумен. Ще се върнем към историята на недостроения център на града. Как е бил мислен проектът през 80-те години на миналия век, какво стана и какво остана - разказва арх...

публикувано на 19.12.17 в 10:04

Пазаруване или игра на котка и мишка?

„Клиентът винаги е прав!“. Дали фразата, изречена от американския милионер Маршал Фиийлд преди повече от век е валидна в наши дни? Знаем ли правата си като потребители? Трябва ли да настояваме, за да получим качествено обслужване, или то е наше..

публикувано на 12.12.17 в 09:57

Войната по пътищата на страната не спира...

Лошата пътна инфраструктура, безразсъдното поведение на участниците в движението или липсата на човещина и толерантност на пътя са причина за стотиците отнети човешки животи!? Отговорите на тези въпроси и различните гледни точки ще търсим заедно днес..

публикувано на 05.12.17 в 10:17

Връщат ли се таксите в детските градини на община Шумен за 5 и 6 – годишните?

Общинската администрация в Шумен предлага от 1 януари догодина за децата, които учат в предучилищните групи в града, родителите им да плащат по 25 лева месечно, а за тези от селата и кварталите Мътница, Макак и Дивдядово по 20 лева. Аргументите на..

публикувано на 28.11.17 в 09:12
Хитрино, жп прелез

Спасителите от Хитрино- година след инцидента

Почти година след инцидента в Хитрино, в „Часът на репортера” днес ще се върнем към тези събития, но през погледа на спасителите. Има ли спасение за спасителите? Каква подкрепа и от кого получиха медицинските екипи и пожарникарите, участвали в..

публикувано на 21.11.17 в 09:23

В „Часът на репортера“ – Кой отговаря за безопасността на учениците в училище?

Нормално ли е в ХХI век директор да забранява на учениците да напускат училище до приключване на учебните занятия? Каква е причината за тази забрана? Ограничава ли тя свободата на учениците? Какъв е чуждият опит? Отговорите на тези въпроси ще търсим в..

публикувано на 07.11.17 в 10:07