Часът на репортера

Some Details

За недостроените сгради в центъра на Шумен в ”Часът на репортера” на 19 декември

От 11.00 до 12.00 часа – един час разходка из сегашен, бъдещ и „неслучил” се Шумен. Ще се върнем към историята на недостроения център на града. Как е бил мислен проектът през 80-те години на миналия век, какво стана и какво остана - разказва арх...

публикувано на 19.12.17 в 10:04

Пазаруване или игра на котка и мишка?

„Клиентът винаги е прав!“. Дали фразата, изречена от американския милионер Маршал Фиийлд преди повече от век е валидна в наши дни? Знаем ли правата си като потребители? Трябва ли да настояваме, за да получим качествено обслужване, или то е наше..

публикувано на 12.12.17 в 09:57

Войната по пътищата на страната не спира...

Лошата пътна инфраструктура, безразсъдното поведение на участниците в движението или липсата на човещина и толерантност на пътя са причина за стотиците отнети човешки животи!? Отговорите на тези въпроси и различните гледни точки ще търсим заедно днес..

публикувано на 05.12.17 в 10:17

Връщат ли се таксите в детските градини на община Шумен за 5 и 6 – годишните?

Общинската администрация в Шумен предлага от 1 януари догодина за децата, които учат в предучилищните групи в града, родителите им да плащат по 25 лева месечно, а за тези от селата и кварталите Мътница, Макак и Дивдядово по 20 лева. Аргументите на..

публикувано на 28.11.17 в 09:12
Хитрино, жп прелез

Спасителите от Хитрино- година след инцидента

Почти година след инцидента в Хитрино, в „Часът на репортера” днес ще се върнем към тези събития, но през погледа на спасителите. Има ли спасение за спасителите? Каква подкрепа и от кого получиха медицинските екипи и пожарникарите, участвали в..

публикувано на 21.11.17 в 09:23

В „Часът на репортера“ – Кой отговаря за безопасността на учениците в училище?

Нормално ли е в ХХI век директор да забранява на учениците да напускат училище до приключване на учебните занятия? Каква е причината за тази забрана? Ограничава ли тя свободата на учениците? Какъв е чуждият опит? Отговорите на тези въпроси ще търсим в..

публикувано на 07.11.17 в 10:07

Насилието над животни ще коментираме в "Часът на репортера" - 31.10.

Какво кара хората да упражняват насилие над животни и какво правят институциите? Това е темата на днешното предаване “Часът на репортера”. През последните седмици зачестиха случаите на насилие над кучета и котки. Ежедневно сме свидетели на отровени..

публикувано на 31.10.17 в 09:11

Готов ли е българинът да помогне на непознат?

„Даряването като жест. Готов ли е българинът да помогне на непознат?” Това е темата в днешното издание на „Часът на репортера”.   Ще  я разгледаме в два чисто медицински аспекта. Ще говорим за  даряване на органи и за даряване на кръв. През..

публикувано на 24.10.17 в 09:09

Предаването "Часът на репортера" ще проследи борбата с дискриминацята

Предаването "Часът на репортера" на 17.10.2017 г. от 11 до 12 часа ще проследи борбата с дискриминацията. В предаването ще изследваме един конкретен казус, в който възрастни хора се жалват, че не са допуснати в заведение за хранене в Шумен и според тях са..

публикувано на 16.10.17 в 17:35

Войната по пътищата продължава...

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще говорим за войната по пътищата на страната. Безмилостната война, която всекидневно разделя завинаги близки, приятели и познати. Според черната статистика България се нарежда на първо място по..

публикувано на 10.10.17 в 10:26