Часът на репортера

Some Details

Насилието над животни ще коментираме в "Часът на репортера" - 31.10.

Какво кара хората да упражняват насилие над животни и какво правят институциите? Това е темата на днешното предаване “Часът на репортера”. През последните седмици зачестиха случаите на насилие над кучета и котки. Ежедневно сме свидетели на отровени..

публикувано на 31.10.17 в 09:11

Готов ли е българинът да помогне на непознат?

„Даряването като жест. Готов ли е българинът да помогне на непознат?” Това е темата в днешното издание на „Часът на репортера”.   Ще  я разгледаме в два чисто медицински аспекта. Ще говорим за  даряване на органи и за даряване на кръв. През..

публикувано на 24.10.17 в 09:09

Предаването "Часът на репортера" ще проследи борбата с дискриминацята

Предаването "Часът на репортера" на 17.10.2017 г. от 11 до 12 часа ще проследи борбата с дискриминацията. В предаването ще изследваме един конкретен казус, в който възрастни хора се жалват, че не са допуснати в заведение за хранене в Шумен и според тях са..

публикувано на 16.10.17 в 17:35

Войната по пътищата продължава...

В днешното издание на предаването „Часът на репортера” ще говорим за войната по пътищата на страната. Безмилостната война, която всекидневно разделя завинаги близки, приятели и познати. Според черната статистика България се нарежда на първо място по..

публикувано на 10.10.17 в 10:26

Рискови шофьори ли са възрастните хора?

Малко са хората, които се наемат с еднозначен отговор дали възрастните шофьори са по-рискова категория участници в движението. В предаването "Часът на репортера" от 11 до 12 ч. по Радио Шумен ще разнищим темата в опит да я разгледаме от всички посоки. Ще..

публикувано на 02.10.17 в 16:54

Какво ядат децата в училище?

Със старта на новата учебната година отново си задаваме въпроса – „Какво ядат децата ни в училище?. Получават ли пълноценна и разнообразна храна?“.   Ще чуете мнения на  деца,родители, училищни директори и контролни органи. „Училищното..

публикувано на 26.09.17 в 09:19

Закъснели назначения, но не и старт на новия творчески сезон.

Как новите ръководства от тази есен на драматичните театри в региона ще спазят заръките на зам.министър Румен Димитров, трупите в Шумен, Разград и Търговище да имат общ афиш, като правят само по 3-4 заглавия годишно, но после си разменят..

публикувано на 19.09.17 в 15:27

Какво ни струва 15 септември?

На този въпрос ще потърсим отговор в предаването „Часът на репортера“ на 12 септември. Дни преди началото на учебната година ще ви срещнем и с хората, които подготвят първият учебен ден, но чиято работа, усилия и грижи остават в сянка. Ще ви..

публикувано на 12.09.17 в 10:14

Ще бъде ли спасен Мадарският конник?

Какво е състоянието на Мадарския конник – глобалния символ на България? Ще издържи ли скалният релеф още 1300 години? Какво се случи с неговото опазване след немалкото кампании и проекти, свързани с паметника на ЮНЕСКО? Защо имаше подмяна в..

публикувано на 20.06.17 в 08:51

Защитени ли са защитените територии в България?

Националните и природни паркове, резерватите и природните забележителности , известни още като защитени територии, заемат едва 5% от територията на България , въпреки че страната е на едно от първите места в Европа по богата и запазена природа...

публикувано на 13.06.17 в 09:10