Оттука започва денят


В понеделник с "Оттука започва денят"

ВиК Шумен преустанови посещенията на инкасаторите за отчитане на водомери по домовете, поради въведеното извънредно положение, заради разпространението на коронавируса. Как можем сами да отчетем и подадем данните си към водното дружество? Отговорът ще чуете..

публикувано на 13.03.20 в 16:47

Петък с "Оттука започва денят"

Къде ще бъде този петък мобилният пункт за опасни отпадъци в Шумен? Отговорът на този въпрос ще чуете в „Оттука започва денят“. В предаването ще продължим темата с отпадъците, за да разберем промени ли се културата ни по отношение изхвърлянето и..

публикувано на 12.03.20 в 16:09

"Оттука започва денят" в четвъртък

След поредната грипна ваканция, учениците от Шумен влизат отново в клас. Вземат ли допълнителни мерки в учебните заведения и какъв е филтърът за допускане до класните стаи? Защо е важна промяната на статута на Паметник „Създатели на Българската държава“,..

публикувано на 11.03.20 в 16:25

"Оттука започва денят" в утрото на 11 март

Сряда сутрин в „Оттука започва денят“ ще разберете как се обучава за шофьор човек с увреждане, какви са възможностите и особеностите на курса. По националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност, държавата отпуска пари и за шофьорски..

публикувано на 10.03.20 в 14:40

Вторник с "Оттука започва денят"

Какви са решенията и възможностите за наваксване на учебния материал след грипната ваканция? Вземат ли шуменци допълнителни мерки и какви, след като у нас бяха регистрирани първите случаи на Ковид -19? Тези и други теми ще коментираме в „Оттука..

публикувано на 09.03.20 в 15:14

Понеделник с "Оттука започва денят"

Какви са проблемите на жителите на търговищкото село Певец и има ли решение за тях? Кои са районите, в които ще се проведе пробно преброяване в края на месеца? Как фотографии, включени в шестото издание на Международния фото салон в Пловдив ще..

публикувано на 07.03.20 в 19:13

Празнично с Радио Шумен

  Добро утро в 7 часа сутринта на осми март ще ви пожелае екипът на предаването ,,Оттука започва денят“! Каним да останете с него до 10 часа на вълните на Радио Шумен. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова...

публикувано на 06.03.20 в 11:50

Оттука започва 6 март

Защо расте броят на децата с езиково-говорни нарушения, включително и тези, които заекват - това ще ни каже логопеда Силвия Пасева,  която участва в кампанията „Логопед с добро сърце“. Предстои въвеждането на промени в регистрацията на домашните..

публикувано на 05.03.20 в 17:10

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

Четвъртък сутрин в „Оттука започва денят“ очаквайте: -   важно за пчеларите – четири дни остават до края на срока за подаване на документи по новата национална програма за пчеларство -   как хората с увреждания могат да направят достъпни..

публикувано на 04.03.20 в 16:50

Оттука започва 3 март

В празничното утро на 3 март ще чуете история, която я няма в учебниците - за това кой и кога е създал българския трикольор. С рекорден брой участници в Русе започва рецитала – конкурс "За да я има България" - подробностите от Мина Маринова...

публикувано на 02.03.20 в 16:44