Programi i ditës

COVID-19 - Hyrje dhe qëndrim në Bullgari

Kush, ku dhe si mund të kërkojë ndihmë në rast infektimi me Covid-19?

Kush, ku dhe si mund të kërkojë ndihmë në rast infektimi me Covid-19? Çdo shtetas i huaj në vendin tonë që ndjen simptoma të ngjashme me infeksionin e koronavirusit mund të kërkojë menjëherë kujdes mjekësor. Në spitalet e Republikës së Bullgarisë nuk..

botuar më 20-12-14 2.45.MD

Çfarë duhet të bëjë një shtetas i huaj me simptoma të Covid-19?

Çfarë duhet të bëjë një shtetas i huaj me simptoma të Covid-19? Në rast emergjence, shtetasit e huaj në Bullgari mund të telefonojnë në 112. Gjithashtu, njerëzit me simptoma të tilla në çdo kohë mund të drejtohen në çdo institucion mjekësor në vend. Në..

botuar më 20-12-14 2.42.MD

Çfarë dokumentesh kërkohen nga një shtetas i huaj që të pranohet në një spital në territorin e Bullgarisë?

Çfarë dokumentesh kërkohen nga një shtetas i huaj që të pranohet në një spital në territorin e Bullgarisë? Shtetasit e shteteve anëtare të Bashkimit Evropian, të cilët mbërrijnë në Bullgari, duhet të mbajnë me vete kartën evropiane të sigurimit..

botuar më 20-12-14 2.25.MD

Si dhe ku në territorin e Bullgarisë të huajit mund të bëjnë PCR test?

Si dhe ku në territorin e Bullgarisë të huajit mund të bëjnë PCR test? Me një urdhër nga data 16 nëntor 2020 Ministri i Shëndetësisë shpalli 76 institucione mjekësore dhe shëndetësore dhe inspektorate regjionale shëndetësore, ku mund të zhvillohet..

botuar më 20-12-14 2.22.MD

Nga ku të huajit mund të marrin informacion aktual për Covid-19 në Bullgari?

Nga ku të huajit mund të marrin informacion aktual për Covid-19 në Bullgari? 1. Informacion aktual për përhapjen e infeksionit të koronavirusit në territorin e Bullgarisë ka në sajtin shumëgjuhësh të Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ - Radio Bullgaria,..

botuar më 20-12-14 2.20.MD