Bullgaria u klasifikua në finalen e Evrovizionit

Votat e adhuruesve të muzikës në Evropë renditën në finalen e Evrovizionit 2021 interpretimin emocional të pjesëmarrëses bullgare Viktoria. Në gjysmëfinalen e dytë këngëtarja bullgare doli nën numrin 13. Një element i rëndësishëm vizual i..

botuar më 21-05-21 9.48.PD
Viktorija Georgieva

Shikoni se cilat janë këngët e preferuara të bullgarëve në historinë e Evrovizionit

“Waterloo” i grupit ABBA është kënga e preferuar e evropianëve ndër të gjitha ato që kanë marrë pjesë në historinë 65-vjeçare të Konkursit Evrovizion. Këtë e tregojnë rezultatet e votimit në klasifikimin “Evrovizion Top 50”, i cili përfundoi në..

botuar më 21-05-19 7.05.PD

Kujtim për këngëtarin Boris Hristov

Boris Hristov që prej kohe është i njohur si një nga artistët më të mëdhenj operistik në historinë botërore. Edhe më sot rikrijimet e tij të personazheve Boris në “Boris Godunov” nga Musorgski, Filip II në “Don Karlos” nga Verdi, Mefistofel në..

botuar më 21-05-18 11.38.PD
Viktoria Georgieva

Viktoria Georgieva mori pjesë në hapjen e "Eurovision 2021" në Roterdam

Konkursi i Këngës Eurovision 2021 u hap zyrtarisht me një ceremoni zyrtare në Roterdam. 39 pjesëmarrësit në garë u përshëndetën në një qilim me ngjyrë bruzi ose përmes përfshirjeve në internet. Përfaqësuesja bullgare në konkurs Viktoria tha se..

botuar më 21-05-17 10.55.PD

"Në pëshpëritje e humbas mendjen time ..."

Dimo nga grupi P. I. F. është një njeri që nuk mund të harrohet. Edhe pse jetoi dhe punoi në një mënyrë shumë modeste, pa u treguar dhe gjithnjë bashkë me kolegët e tij, ai la kaq shumë pas - njerëz që e duan, këngë që kanë prekur disa breza, një..

botuar më 21-05-17 10.54.PD

Ljubomir Gospodinov: Në Bullgari niveli është shumë i lartë, me kënaqësi do të luaj në atdheun tim

“E dua Bullgarinë, më mungon natyra jonë e bukur, më mungon edhe mentaliteti bullgar” – rrëfen Ljubomir Gospodinov, jeta profesionale e të cilit është e lidhur me Vjenë tashmë tri dekada me radhë. Klarinetist, saksofonist, kompozitor, lider i..

botuar më 21-05-16 9.15.PD
Milla Pavllova

“MuzikArtisimo Fest” – i ri dhe i ndryshëm

“Solo” është titulli i parë në programin e forumit të ri për muzikë të dhomës. Me të më 15 maj në Galerinë e Arteve të Qytetit hapet “MuzikArtisimo Fest”. Do të dëgjojmë pjesa solo për violinë nga Bach, Niccolo Paganini, Eugene Ysaye dhe Andre..

botuar më 21-05-15 9.15.PD
Simeon Iliev

BNR mori një çmim ndërkombëtar për incizimin më të mirë folklorik

Radioja Kombëtare Bullgare - BNR u dekorua me çmimin special të Konkursit Muzikor Ndërkombëtar “Svetozar Straçina” për regjistrimin e muzikës popullore. Kjo është njohje e radhës për Radion Kombëtare Bullgare gjatë viteve. Çmimi special për..

botuar më 21-05-13 10.53.PD

Dëgjoni dhe zgjidhni këngët tuaja të preferuara nga “Eurovision”

Gjatë vitit 2021 shënojmë 65 vjetorin nga zhvillimi i konkursit të këngëve të “Eurovision”. Me këtë rast, kolegët nga radio televizioni holandez NPO kanë krijuar një platformë të veçantë digjitale, në të cilën spektatorë dhe dëgjues nga shtetet..

botuar më 21-05-09 8.15.PD

Vdiq këngëtarja Vanja Kostova

Një lajm të hidhur njoftoi kompozitori Stefan Diomov , me të cilin Vanja bëri disa nga këngët e saj më të bukura. Kurse djali i saj Bojan Mihajllov, me të cilin këndonin në duet, në vazhdim të orëve të tëra publikoi mbase dhjetëra fotografi dhe këngë..

botuar më 21-05-07 3.32.MD