Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Presidenti pret një procedurë të qartë dhe transparente të zgjedhjes së Kryeprokurorit të ri

Presidenti Radev dhe Kryeprokurori Cacarov
Foto: BGNES

Në takimin me Prokurorin e Përgjithshëm Sotir Cacarov Presidenti Rumen Radev ka deklaruar se çdo ndryshim në statusin e kryeprokurorit që po diskutohet, duhet të realizohet pas zgjedhjes së titullarit të ri të këtij posti. Cacarovi ka thënë se ndryshimet në kompetencat e Kryeprokurorit dhe në statusin e shefave të gjykatave duhet të bashkërenditen me këshillat e Komisionit Evropian. Në se ky duhet të jetë çmimi i daljes sonë nga “Mekanizmi për Bashkëpunim dhe Verifikim” në BE, ai duhet paguar, ka deklaruar Cacarovi. Ai ka kërkuar nga Presidenti që të respektojnë në mënyrë të rreptë Kushtetutën dhe konsultimet për zgjedhjen e Kryeprokurorit të ri të mos interpretohen si përpjekje për ndikim mbi procedurën e nominimit dhe zgjedhjes.


Më shumë nga rubrika

“Fletorja Zyrtare” publikoi emrat e deputetëve në Parlamentin e ri

Rezultatet e votimit për Legjislaturën e 45-të Kuvendit Popullor, shpërndarja e mandateve dhe emrat e deputetëve u botuan në numrin e sotëm të “Fletores Zyrtare”. Kjo do të thotë se Presidenti Rumen Radev mund të thërrasë Parlamentin e sapo..

botuar më 21-04-13 9.31.PD

Rastet e vdekjes nga Covid-19 – përsëri mbi 200

3122 raste të reja të koronavirusit janë identifikuar në 24 orët e fundit pas 17 402 testeve të kryera, sipas të dhënave zyrtare. 18% e mostrave kanë rezultuar pozitive. Numri më i lartë i të sapo infektuarve është në Sofje - 758, në Plovdiv - 314,..

botuar më 21-04-13 9.14.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 401

Bullgaria është ndër vendet që kanë arritur marrëveshje për Covid - pasaportat Bullgaria është ndër 13 vendet - anëtare të BE-së, që arritën marrëveshje mbi 7 kritere, të cilat do të jenë të domosdoshme për aplikimin e certifikatave për të..

botuar më 21-04-12 6.00.MD